Búcsúzik az ikonikus sorozat: viszlát, Modern Család

Az elmúlt 11 év legviccesebb pillanatai egy helyen.

Több, mint egy évtizede, 2009. szeptember 23-án debütált a képernyőn a számtalan díjat, elismerést begyűjtő, és persze a tévénézők szívét meghódító Modern Család első epizódja. Dunphyék és Pritchették pontosan 11 év után ugyanezen a napon búcsúznak el a magyar közönségtől a Comedy Centralon. Ennek alkalmából a csatorna betekintést enged az ikonikus sorozat szinkronfelvételeinek kulisszái mögé, valamint megmutatja az elmúlt évtized legviccesebb és legmeghatározóbb pillanatait.

Mitchell küzdelme a galambbal

Az első évad záróepizódjában a család nagyrésze egy új portré készítésén ügyködik – szemben Mitchellel, akinek idilli nyugalmát egy galamb zavarja meg a házukban. Mitchell egészen a végletekig elmegy annak érdekében, hogy megszabaduljon a betolakodótól, felhasználva bármit, ami a keze ügyébe kerül, legyen az teniszütő, párna, poroltó vagy díszelem. A nagy igyekezet azonban a ház lerombolásához vezet, melyet lassítva nézhetünk végig, aláfestésül pedig az Ave Maria szolgál Cameron előadásában. A szürreális jelenet nem kíméli a rekeszizmokat!

Cameron és Gloria megmérkőznek sikításban

A család két leginkább temperamentumos tagja egyértelműen Cameron és Gloria, ha közösen látjuk őket a képernyőn, garantáltan valami váratlan és szórakoztató történésnek lehetünk szemtanúi. Ezek közé tartozik a jelenet, amikor a család imádott francia bulldogja, Stella eltűnik, Cameron és Gloria pedig mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék a tündéri kiskutyát. Amikor kiderül, hogy Stella egy kislánynál van, aki nem akarja visszaszolgáltatni a kutyust, sajátos leckét adnak neki sikításból, hogy jobb belátásra térítsék.

A motorcsónakos kaland

Szintén Cameron és Gloria nevéhez fűződik az ominózus túra a motorcsónakkal. Cameron speciális öltözettel készül a túrára (mely önmagában nem kevés okot ad a nevetésre), azonban a csónak vezetésében kevésbé jeleskedik, ezt pedig a védőfelszerelés bánja. Cameron zavarában a vízbe menekül, kettejük szerencsétlenkedésének következtében pedig Gloria is a vízben köt ki.

Az oroszlánkirály

A család nagy bejelentésre készül, Jay azonban konfliktusba kerül Mitchellel, aki a szóváltás végén kijelenti: „Cameron nem is olyan drámai!” A tökéletes időzítésnek köszönhetően közvetlenül ezután felcsendül Az oroszlánkirály ikonikus dala, és felbukkan a háttérben Cameron, aki díszes öltözékben, Rafiki majmot imitálva tartja a karjában Lilyt, a család legújabb tagját.

Fizbo kontra Fizbeau

A drámakirály Párizsban sem hazudtolja meg saját magát. Cameron bohóc-alteregója, Fizbo saját hasonmásával találja szembe magát a francia fővárosban, amely hatalmas csapás a büszkeségére. Cameron azt sejti, a másik bohóc az ő oktatóvideói alapján hozta létre a „másolatot”. Az inzultus tettlegességig fajul, a francia utcákon párbajozó két bohóc garantálja az önfeledt nevetést!

Így készült – a legendás szinkron

A Comedy Central méltóképpen búcsúztatja a Modern Családot. A befejezés alkalmából az ikonikus szinkronhangok (Kerekes József, Peller Anna, Csuja Imre, Fekete Zoltán) osztják meg érzéseiket és benyomásaikat magáról a sorozatról, és arról, hogyan érintette őket a több mint tíz évnyi fergeteges kaland lezárása.

Modern Család 11. évad- és sorozatzáró epizód szeptember 23-án 20:00-kor a Comedy Centralon!