A Nemzeti Rómeó és Júlia plakátjai árasztották el Budapestet

A Nemzeti Színház idei, első nagyszínpadi bemutatója a Rómeó és Júlia lesz, Shakespeare legszebb szerelmi történetét Vidnyánszky Attila rendezi.

A teátrum idei plakátkampánya is a december 4-i bemutatót vezeti fel, október 1-jétől ugyanis a darab szereplőinek portréi árasztják el Budapest köztereit. Hamarosan megkezdődnek a Nemzeti Színház első nagyszínpadi bemutatójának próbái: október 12-én sajtónyilvános olvasópróbával kezdi meg a munkát a Rómeó és Júlia alkotócsapata.

A Vidnyánszky Attila rendezésében készülő előadás címszerepében a társulathoz idén szerződött Szász Júlia, illetve a tehetségét korábban már több produkcióban is bizonyító Herczegh Péter láthatók. Hozzájuk csatlakozik Berettyán Nándor, Bordás Roland, Nagy Mari, Blaskó Péter, Tóth Auguszta, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Schnell Ádám, Szabó Sebestyén László, Berettyán Sándor és Rácz József.

„Színes, nagy, pazar előadást képzelek el, amely vizuális élményként is szép. Azt hiszem, ebben a szorongásos járványidőszakban a lelkünket széppel kell elárasztanunk, meg kell melengetnünk. Hétköznapi valóságunk fölé emelkedő, és mégis az emberi lét leglényegét érintő előadás lesz, tele szenvedéllyel, nagyon jó zenékkel, fiatalokkal.” – nyilatkozta a rendező. A különleges képi világról ezúttal Cziegler Balázs díszlet-, és Berzsenyi Krisztina jelmeztervező gondoskodnak. Ehhez illeszkedik idén a Nemzeti őszi kampányának vizualitása is: az izgalmas, filmes hatású plakátokhoz a fotókat Perger Viktória fotóművész készítette.

A háttérképként is használható plakátokat a Nemzeti Színház honlapjáról tölthetik le a nézők, valamint a közönségtalálkozókon dedikálják majd őket művészeink. A fotózásról videóklip is készült, melyet a Nemzeti Színház felületein tekinthetnek meg.

Alkotócsapat:

Fotó: Perger Viktória

Smink: Kund Bibi

Haj: Szepesi Bence

Támogatók: Canissi, rekavago, Peter Mero

Kreatív koncepció: Bánfalvi Laura, Malik Andrea

Ahogy azt a nézők már megszokhatták, a plakátok megjelenésével egy időben a Nemzeti Színház idén is elindítja plakátvadász játékát, melynek keretében a szervezők arra biztatnak mindenkit, hogy készítsenek olyan fotókat, amelyeknek hátterében a Budapest frekventált pontjain kihelyezett plakátok vannak. A selfiezők a pr@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre küldhetik fotóikat november 1-ig, akik közül a tíz legszerencsésebb a Rómeó és Júlia című előadásunkra páros belépőt nyernek. A sorsolásra a december 4-i premier előtt kerül sor.