Studio5: Quodlibet

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál a GODOT Kortárs Művészeti Intézetben.

Quodlibet: különböző, jól ismert dallamok egyidejű megszólaltatása, kifejezetten szórakoztató jelleggel. Nagyszerű móka, de egyben rafinált ellenpontművészet is, a mai hallgató számára pedig az európai zene régmúltjába enged bepillantást. A Studio5 hangversenyén régebbi zenei korszakok jellegzetes hangszerein szólal meg öt ősbemutató. A muzsikusok közül többen a historikus előadói gyakorlat kiválóságai, az öt különböző kamaraformációról pedig kiderül majd, hogy az új zene számára is tökéletes közeggé válhatnak.

A zeneszerzőcsoport alkotói – Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor – fontosnak tartják „egy olyan értő, fiatal közönség megteremtését, mely tisztában van saját zenei hagyománya értékeivel”. Céljuk, hogy az „európai zenei tradícióból kiindulva olyan új hangversenyeket hozzanak létre, melyek magas művészi színvonalon képeznek hidat hagyomány és innováció, patina és progresszió között”.

2020. október 17., 19.30 - GODOT Kortárs Művészeti Intézet

Műsor:

Szentpáli Roland: Barbaro – ősbemutató

Bella Máté: Fons (Forrás) – ősbemutató

Kutrik Bence: Magis Gratis (Szabadabban) – ősbemutató

Virágh András Gábor: Canticum avium (Madarak éneke) – ősbemutató

Solti Árpád: Noktaberrationes (Noktaberrációk) I–IV – ősbemutató

A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.