Könnyűzene reggelire – a felhők között

Különleges budapesti látkép mellett, a pesti rakpart egyik szállodájának tetőteraszán….

… zenei klipeket készített ismert könnyűzenei előadókkal a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ. A CAFe Budapest INTRO című eseményének művészei az üresen várakozó szálloda tetejéről küldenek pozitív energiákat a város minden pontján élőknek, egyszerre adva erőt a könnyűzenei, művészeti területeken, illetve a turizmusban dolgozóknak.

Október 9-én elindult a 29. CAFe Budapest eseménysorozata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), és a Müpa közös szervezésében. A fesztivál a budapesti ősz egyik legszínesebb kulturális eleme, amelynek során a főváros számtalan különleges helyszínén találkozhatnak izgalmas művészeti tartalmakkal, egyedi programokkal az érdeklődők. Az idei CAFe Budapest nyitónapjának reggelén a főváros kilenc kedvelt kávézójában szólalt meg élőzene a BFTK vadonatúj, INTRO c. minikoncert-sorozata alatt: a reggeli croissant vagy cortado mellett olyan előadók indították családias, intim környezetben a fesztivált, mint Jónás Vera, Csorba Lóci vagy a Muzsik és Volkova. Az INTRO művészeivel most zenei klipsorozat is készült, ahol az előadók egy budapesti szálloda tetőteraszán, lenyűgöző budai látképpel a háttérben adják elő emblematikus műveiket.

A HOTS Songlab által is kiválasztott Kocsis Bence Drown c. remixét adja elő a Duna partján álló szálloda tetején, egyedi kollaborációban: a basszusgitárnál és a billentyűknél a Mörk együttesből ismert Szeifert ’Jason’ Bálintot és Novai Gábort, a dobszettnél pedig a Punnany Massifban is zenélő Jancsovics Mátét láthatjuk. A Kassandrában és Péterfy Bori mellett is játszó Nagy István a CAFe Budapesten a K:antin reggeli közönségét nyűgözte le looperrel támogatott szólójátékával, minivideójában pedig Skizo c. számát adja elő átváltozásairól. Csorba Lócitól a Te leszel a feleségem hangzik el a Lóci játszik szólóformációjában, az Aurevoir.-frontember Agócs Márton egy népdalfeldolgozást ereszt szélnek a sokemeletes magasságban, Muzsik és Volkova pedig Álmomban címmel ringatja el a várost – stílusosan a Rövidesen találkozunk nevű albumukról. Különleges színfoltja volt a fesztivál megnyitójának a Bored Groupies duója, amely most egy J. S. Bach kompozíciót vegyít a Black Magic Woman c. számmal a magasban.

A klipeknek a Budapest Marriott Hotel tetőterasza ad otthont a pesti rakparton, a csodálatos budai látképre nézve. Az egykor Duna InterContinental néven ismert szálloda a különleges panoráma mellett zenetörténetileg is legendás, hiszen 1986-ban a Queen együttes hazai fellépésekor Freddie Mercury szállt meg az elnöki lakosztályban, és az erkélyen gyakorolta a Tavaszi szél című magyar népdalt. 34 évvel később és egy emelettel feljebb a Liz & Chain Sky Lounge teraszán az INTRO művészei ennek méltó folytatásaként alkottak klipek formájában maradandó élményt.

A zenei videókkal a BFTK elsősorban a budapestieknek, a kulturális és turisztikai területeken dolgozóknak szeretne pozitív üzenetet küldeni, hiszen a két szektor talpraállásához rengeteg figyelemre, összpontosításra és közös felelősségvállalásra van szükség. A Budapest arculatának gondozásáért felelős BFTK a továbbiakban is kiemelt nyitottsággal áll a fővárosi kulturális kezdeményezések mellé, amit a Müpával közös szervezésben megvalósuló CAFe Budapest színes programkínálata is jól mutat. Az érdeklődőknek pedig már most érdemes megjelölnie a naptárban november 17-ét, hiszen Budapest születésnapján számos újdonság és kulturális program várható.

A videósorozat az Énbudapestem Youtube csatornáján érhető el:

OIEE X WOPO WOPO  - Drown (Remix) - (lásd fotón)

Nagy István (KASSANDRA) – Skizo

Csorba Lóci (Lóci játszik) - Te leszel a feleségem

Agócs Márton (Aurevoir.)

Muzsik és Volkova – Álmomban

Bored Groupies - J. S. Bach Prelude 1 & Black Magic Woman