Zöldül a Katlan

Faültetések az Ördögkatlan falvaiban!

2020. október 23-24. Villánykövesd – Nagyharsány – Beremend

„Kedves Helyi Lakosok, Kedves Barátaink a Nagyvilágban!

Ezen az októberi hétvégén elköszönünk ettől a vírusos, nehéz évtől, elköszönünk a kétszer is elmaradt 13. Ördögkatlantól. De ez a búcsú azt is jelenti, hogy a jövőre gondolunk, ami csak jobb lehet. Márpedig aki fát ültet, az hisz a jövőben, és mi hiszünk benne. A világ most darabokban – de éppen azért: minden egyes elültetett fa, cserje, bokor egy szavazat az élet mellett. Gyertek, ültessetek, ültessünk, hátha ezek a gyökerek is segítenek összetartani a világot.”

Program:

A faültetéseken a maszk ajánlott!

Nagyharsány

Október 23-án 15.00 órakor faültetés a Vásártér utcában (Faluturisták, Beck Zoli és barátai, Kisgyörgy Kincső, Szuhay Marci és Kiss Andor)

Villánykövesd

Október 24-én 10.00 órakor gyümölcstermő bokrok ültetése a játszótér mellett (Zöld-Híd Alapítvány játszóháza, Gyerekelőadás - Keresztesi József: Mit eszik a micsoda? – előadja: Matta Lóránt)

Beremend

Október 24-én 15.00 órakor faültetés a beremendi Szoborparkban-Lovaspályán (Faluturisták, k2 Színház), utána 17.30-kor a k2 Színház ősbemutatója („Béke”) a színházteremben.

k2 Színház: Béke avagy a nagy Dionüszia - ősbemutató

Az előadáson a maszk kötelező!

Vajon mit mondanánk az Isteneknek, hogy végre békét teremtsenek a világban? Vagy legalább Magyarországon? Baranyában például? Mondjuk, Beremenden, ahol először játsszuk ezt az előadást… Az úgynevezett kisembert kérdezzük: önmagunkat, benneteket, akik jelenlétetekkel megtisztelitek az előadást. Nézőinkkel együtt szeretnénk újratanulni a szólásszabadság jogát, s ha csak egy estére is, megülni a szabadság táplálta béke ünnepét.

Játsszák:

Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel, Piti Emőke.

Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn, Horváth Viktória

Író / Rendező: Benkó Bence, Fábián Péter

A belépés ingyenes (beremendieknek lakcímkártyával, másoknak regisztrációval – regisztrálni a honlapon tudtok!)

Ördögkatlan Fesztivál - 2021. augusztus 3-7.