Premierek a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében

Dupla premiernek lehetnek részesei azok, akik követik a Filharmónia Magyarország közösségi oldalait.

Ugyanis a koncertszervező cég megnyitja virtuális koncerttermének kapuját, november 15-én 19 órakor egy magyarországi premiert hallhat a közönség. Kapcsolja be a közvetítést és élvezze a klasszikus zenét otthona kanapéjáról!  

A járvány második hulláma miatt a koncerttermek ajtajai bezáródnak egy időre, de a Filharmónia Magyarország ezekben a rendkívüli napokban is közel hozza az zenét, virtuális koncertélményt biztosít közönsége számára.

November 15-én 19 órakor hallhatja az első online koncertet. Tóka Ágoston orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar egyenesen a Zeneakadémiáról költözik be az otthonokba.

Ez a közvetítés több okból is különleges! Műsoron Peeters orgonaversenye, Beethoven 5. („Sors”) szimfóniája és Vierne 4. orgonaszimfóniája! A 2. d-moll orgonaverseny világszerte nagyon ritkán játszott mű, Magyarországon pedig még egy orgonaművésztől sem hallhattuk. Flor Peeters versenyművét Antwerpenben írta 1944-ben, amikor a brit csapatok felszabadították a várost. Ez a darab nemcsak az egyik legismertebb orgonaműve, hanem az egyik leginkább nyitott és örömteli kompozíciója is.

Legyen részese Ön is a dupla premiernek! Hallgassa otthonából a klasszikusokat! A közvetítést ITT érheti el! A további online koncertért pedig kövesse a Filharmónia Magyarország facebook oldalát és a weboldalt.