Izgalmas szereposztással érkezik a Váratlan vendég

Egészestés filmben látható J. B. Priestley társadalomkritikája.

J. B. Priestley világhírű, több feldolgozást megélt drámájának főszereplőjét, a váratlan vendéget ezúttal a Harry Potter-filmek Remus Lupinja, azaz David Thewlis alakítja, aki kérdéseivel alaposan felforgatja Anglia iparmágnás családjainak életét. 2020. november 21-én 21 órától többek között Sophie Rundle és Miranda Richardson csatlakozik hozzá, miközben igyekszik fényt deríteni egy fiatal lány halálára. Agatha Christie stílusú történet érkezik, társadalomkritikával fűszerezve!

J.B. Priestley (Utolsó vakáció, Titkok háza) művét 1945-ben mutatták be először, ami aztán az író életének legismertebb darabjává vált: a 20. század közepén az angol színház egyik klasszikusaként tartották számon. Az Epic Dramara érkező legújabb feldolgozás pedig pontosan hozza az eredeti művet: 20. század eleji jelmezek, korhű díszletek egy egészestés filmben, korrekt színészgárdával társítva. Goole felügyelőt most David Thewlis (Harry Potter-filmek, Mezítelenül, Wonder Woman) alakítja, akit a mostanában több sorozatban is viszontlátott Sophie Rundle (Birmingham bandája, Jamestown) és a kétszeres Oscar-jelölt Miranda Richardson (Végzet, Az Álmosvölgy legendája) egészít ki a képernyőn.

Egy misztikus este Angliában, 1912-ben. Az ipari fellendülés és a társadalmi igazságtalanságok korát éljük. Két gazdag család egyetlen éjszaka alatt egy tragikus történet középpontjába kerül. Épp eljegyzést ünnepelnek, amikor megjelenik náluk Goole felügyelő, aki egy fiatal lány halála után nyomoz. Sorra hallgatja ki a jelenlévőket, és a kérdések-válaszok során kiderül, nemcsak hogy mindannyian ismerték a lányt, de szerepet játszhattak halálában is. A tekintélyes családtagok érzéketlen cselekedetei fokozatosan kerülnek felszínre, és a szégyenteljes titkok az egész háznépre veszélyt jelentenek. A gazdasági fellendülés hozta jólétben emberek önzősége, nemtörődömsége, kicsinyessége és kegyetlensége is gazdagon górcső alá kerül. Azonban a rejtélyes halálesetet és a titkolózó családtagok mellett még egy különös rejtély üti fel fejét: vajon Goole felügyelő tényleg valós személy?

Kihívás volt eljátszani Goole-t, hiszen valójában senki sem tudja, hogy ki vagy mi ő. Valódi emberrel van dolgunk? Vagy egy fantommal? Sokat gondolkodtam ezen, és jutottam is egy következtetésre. De titokban tartom, még a rendezőnek és színésztársaimnak sem mondtam el. Ha valakit érdekel, annak elárulom a halálos ágyamon – viccelt karakterével kapcsolatban David Thewlis.

A BAFTA-díjra is jelölt film előzetese itt tekinthető meg.