Idősotthonok számára nyújt segítséget a koronavírus elleni védekezésben az UniCredit Bank

A koronavírus második hullámának leginkább az aktív korosztályok vannak kitéve, a fertőzés azonban továbbra is az idősekre nézve jelenti a legnagyobb veszélyt.

Az UniCredit Bank ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy az idős, nyugdíjasotthonokban élő embereknek segítő kezet nyújtson. A bank az Önkéntes Központ Alapítvány közreműködésével országszerte 28 intézményt támogat a védekezéshez szükséges professzionális fertőtlenítő eszközökkel.

Betegséggel élő, idősotthonban gondozott emberek – ők az egyik legveszélyeztetettebb csoport a koronavírus terjedése szempontjából, ezért az UniCredit Bank eszköztámogatása nekik kíván segíteni a vírus elleni védekezésben. A professzionális fertőtlenítésre használható, nagy teljesítményű gépeket a bank egy idősotthon segítségével választotta ki, akik naprakész információval bírnak arról, hogy egy idősotthonnak mi jelent valódi segítséget a járvány során. Az intézményekbe eljuttatott támogatásban nagy teljesítményű eszközök: ózongenerátor, germicidlámpa valamint kézfertőtlenítő gél és ehhez szükséges adagolók szerepelnek.

Az adományok eljuttatásában a Bank partnere az Önkéntes Központ Alapítvány. A nonprofit szervezet Idősek Barátai néven országos program keretében küzd az időskori elszigeteltség ellen: önkénteseik rendszeresen látogatják a nyugdíjasotthonokban élő időseket és beszélgetésekkel, alkalmi eseményekkel színesítik mindennapjaikat, oldják magányukat; a jelenlegi látogatási tilalom alatt ezt rendszeres telefonos beszélgetésekkel folytatják.

Az UniCredit Bank adománya 20 vidéki és 8 budapesti intézménynek jelent majd kézzel fogható segítséget. Az eszközök átadásában az UniCredit bankfióki vezetői is szerepet vállalnak.