Megnyitották a jelentkezést a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiára

Zongora, cimbalom és ének mesterakadémia kurzusokat hirdetnek.

„A zene szabadsága” mottóval kezdődik 2021 februárjában a Cziffra György - Emlékév első eseménysorozataként a Cziffra Fesztivál, amely előtt hagyományosan megrendezik a Cziffra Fesztivál mesterkurzusait, amelynek a kőbányai Kroó György Zeneiskola ad otthont. A kurzusok az évek alatt egyre több hangszeren váltak elérhetővé, olyan művésztanárokkal, akikkel a diákok sok esetben máshol nem találkozhatnak tanóra formájában, mint például Miklósa Erika, vagy Szakcsi Lakatos Béla. 

A Cziffra Fesztivál idén zongora, cimbalom és ének mesterakadémia kurzusokat hirdet meg, amelyre életkori- és repertoármegkötés nélkül lehet jelentkezni, a részvétel pedig díjtalan. A kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

A képzés tanárai

Miklósa Erika – Kossuth-díjas operaénekes

Dráfi Kálmán – Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

Szakcsi Lakatos Béla – Kossuth-díjas jazz zongoraművész

Lukács Miklós – Magyar Örökség-díjas cimbalomművész

A mesterakadémia kurzusaira február 11-14. között kerül sor. A tavalyi évhez hasonlóan operaének kurzust tart Miklósa Erika február 11-én és 12-én. A klasszikus zongora kurzuson Dráfi Kálmán, a jazz-zongora kurzuson Szakcsi Lakatos Béla irányításával 1–1 órán vehetnek részt a jelentkezők február 13-án és 14-én. Újdonságként cimbalom kurzus indul klasszikus, népzene és jazz műfajban Lukács Miklós vezetésével február 13-án és 14-én. A kurzusok időtartama 50 perc.

További információk és a jelentkezéshez szükséges részletek ezen az oldalon érhetők el.

A Mesterakadémia a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Jelentkezési határidő: 2021. január 18.

Előválogató zsűrizés: 2021. január 20.

A Mesterakadémiára felvételt nyert jelentkezők kiértesítése: 2021. január 22.

A kurzusokon szeretettel várják azokat az érdeklődőket, akik passzív hallgatóként részt kívánnak venni a kurzusokon. Előzetes egyeztetés nem szükséges, a fenti időpontokban a kurzusok ingyen és szabadon látogathatók. A kurzusok során nincs lehetőség szállás- és egyéb költségek térítésére. Az ellátás önköltséges, a mesterakadémia helyszínén, illetve közelében megfelelő számú vendéglátóhely áll rendelkezésre.