Forog az Ecc-pecc a Tháliában

Javában készül az Ecc-pecc című televíziós produkció, melynek forgatása a Thália Színházban zajlik.

A forgatókönyvet Medveczky Balázs Ecc-pecc kimehetsz című színdarabjából Medveczky Balázs és Sólyom Tamás írta, rendezője Madarász Isti.

Bálint, a színház Járai díjas főrendezője úgy tudja, hogy ő lesz a leköszönő színházigazgató utódja. A színház tulajdonosa, Szalai azonban egy régebbi, de teljesen más területről érkező, színházi tapasztalatokkal nem rendelkező emberét, Hamar Imrét kéri fel igazgatónak. Bálint épp a nagyszabású Rómeó és Júlia bemutatóra készül színészeivel, amikor a próbát Imre félbe szakítja, hogy bemutatkozzon és vázolja az új helyzetet… Új vezető, teljesen más vezetési elvek. Meg lehet menteni a csőd szélére került magánszínházat?

A film egyes jelenetei rendhagyó felvételi módszerekkel forognak, a színpadi és a filmes technikákat egyaránt ötvözve.

A vígjáték főszereplői: Szervét Tibor, Pindroch Csaba, Csőre Gábor és Szabó Erika. További szerepekben Ember Márkot, Hunyadkürti Istvánt, Gubás Gabit, Vida Pétert, Tóth Esztert, Udvarias Annát, Zayzon Zsoltot, Mórocz Adriennt, Hevesi Lászlót, Nagy Viktort és Tamási Zoltánt láthatják majd.

(A fotón balra Zayzon Zsolt, középen Gubás Gabi, jobbra Szabó Erika)

Rendező: Madarász Isti. Operatőr: Szőke Dániel, vágó: Mezei Áron, zeneszerző: Parádi Gergely. A film producere Kálomista Gábor, line producer Vass Alexandra.

A produkció a Nemzeti Filmintézet Egyediszínház 2020 pályázatának keretében valósul meg, a Televíziós Döntőbizottság tavaly októberben megszavazott filmgyártási támogatásából a MEGA FILM Kft. gyártásában és a Thália Színház Nonprofit Kft. együttműködésével. A film várhatóan 2021-ben lesz látható.