Juhász Kata Társulat: Állatmesék

Cirkusz, tánc, slam, opera, rap és swing - családi stream előadás a TRIP WebSzínházban.

A Juhász Kata Társulat nagysikerű gyermekelőadásainak legújabb darabja, az Állatmesék újcirkusz produkció, amely gyerekeknek és szüleiknek egyaránt tartalmas szórakozást nyújt a farsangi kavalkádban. Az Állatmesék január 28-án, 20 órakor jelentkezik élőben a TRIP Hajó WebSzínházából.

„Állatmesét akartunk, sőt többet, mert az valahogy nem kopik, és nem ragad. De honnan vegyünk hozzá figurákat, olyanokat, amelyek élnek? Kivágtuk a bulvársajtóból, kikölcsönöztük az állatkertből, utolértük a mozgólépcsőn, letöltöttük a belpolitikai műsorokból, elkötöttük a biogazdaságból, bevásároltunk a díszállatkereskedésben, kipecáztuk egy vadvízi evezésen, vagy egyszerűen csak találtuk a trágyadombon. A történetét már mindegyik hozta magával… Olyan mesék ezek, amelyek megtörténtek. Olyan mesék, amelyek hazavisznek”

A megzenésített verses mesék különböző zenei műfajokban szólalnak meg: egymást váltja a hangköltészet, a népzene, az ária, a recitativo, a slam, a rap, a klezmer és a swing. Az élő zenét és mozgást ötvöző előadás rövid formátumú, énekelt, dramatizált szövegek laza szerkezetű füzére, melyek megelevenítésében zenész, artista, színész egyaránt részt vesznek a maguk sokrétű előadói eszközeivel.

Közreműködők:

Zoletnik Zsófia és Lennart Paar artisták, Bede Blanka énekes, Kertész Endre csellista-zeneszerző, valamint Lőrincz Sándor színész, akik éneklik, táncolják, játsszák a meséket.

Zeneszerző: Kertész Endre

Szövegek, dramaturgia, koncepció: Lóky Tamás

Jelmez: Béres Móni, Galkó Janka, Weszelovszky Anna

Koreográfus: Juhász Kata

Az előadás hossza: 65 perc