Kuna Kata főszereplésével forgattak klipet a féltékenységről

A BittnerSweet megírta a féltékenység himnuszát.

A szerelmi bánat, féltékenység és internetes zaklatás keserédes hármasát dolgozza fel új klipjében a BittnerSweet zenekar. A borús-derűs gitárpop banda „Az Új Barátod” című száma azzal a sokak által jól ismert, bénító féltékenységgel foglalkozik, amelyet akkor érzünk, ha volt kedvesünket egy másik ember oldalán látjuk. Új klipjük viszont ezt egy sokkal reménytelenebb, egyre szélesebb körben elterjedő jelenség – a netes sztalkerkedés perspektívájából közelíti meg.

Romantikus séta a Duna-parton, vidám borozgatás egy teraszon vagy elmélyülős beszélgetés a város felett – plusz filterezés, színegyensúly, na meg a megfelelő hashtagek. Évek óta elég pár gombnyomás, hogy a közösségi médiában világgá kürtölhessük a szerelmünkkel eltöltött pillanataink tökéletességét, amit aztán rengeteg lájk is megtámogat. A kiteregetett, személyesnek szánt emlékeket azonban olyanok is látják, akiknek a szándékai sokszor még a saját maguk számára sem tiszták – a bánatosan nosztalgiázó ex-szerelmes és az internetes sztalker között pedig nem is olyan széles a határmezsgye.

A kapcsolat utáni szakítás űrjében a volt párunk utáni sóvárgás az érzelmek természetes lecsengésének része, ezt az elválási folyamatot azonban gyökeresen zavarja meg az, ha a szeretett személyről állandóan friss képek ömlenek a szemünk elé. Az otthon sötétjében könnyen követhető, merre ebédelt, milyen ruhát vett fel aznap, vagy kivel fotózkodott a Margitszigeten, ez pedig a féltékenység farvizén evezve egy új, reménytelen és veszélyes függőséghez vezethet. A BittnerSweet új klipje ezt az erőteljes társadalmi jelenséget ragadja meg két perspektívából: a volt barát reménytelen szomorúságából - és az állandóan követett, hívásokkal zaklatott, elszakadni akaró lány szemszögéből.

A videó mindezt az együttestől jól megszokott, keserédes formában teszi, ahol a szeretetteljes hangvétel erős kontrasztot ad a téma komolyságához. A klipet készítő Neminem csapata bravúrosan játszik az Instagram képi felületével, élővé változtatva a pillanatba zárt emlékeket. Az együttest vezető Bittner Dániel maga játssza a zaklatót, aki vagy az otthon sötétjében dühöng féltékenységében, vagy volt szerelmét távolról figyelve vágyik az új fiú helyébe. A Mintaapákból c. sorozatból ismert Kuna Kata pedig megszokott mosolyával ragyogja be a teljes videót, egyszer Dani, egyszer pedig a Pásztor Máté által alakított a nagy rivális oldalán.

A zenekar a karanténkorszak folyamatos alkotómunkára inspirálta, 2021-ben több új dalpremierrel is előrukkolnak majd és tűkön ülve várják, hogy újra alkalmuk legyen klubkoncertjeiken élőben is találkozni a közönséggel.