Duda Éva Társulat: Prizma

Akció-performansszal jelentkezik a Duda Éva Társulat!

A Prizma című produkció egy többállomásos munkafolyamat eredményeként kerül bemutatásra február 25-én a TRIP Hajón.

A Társulat a tavaszi karantén időszakában elkezdett Egypercesek mini videósorozat koncepcióját fejlesztette tovább egy színpadi produkcióvá. A Prizma központi témája a megfordult világkép. Új szemléletre és új gondolkodásra van szükségünk, hiszen a megszokott életünket átírta a pandémia. A bezártság, a távolságtartás, az óvakodás megváltoztatta mindennapjainkat, de legfőképp a szociális életünket, azaz kapcsolatainkat, viszonyrendszereinket. Másképp üdvözöljük egymást, másképp közeledünk egymáshoz, és ez a saját testünkkel való kapcsolatunkat is megváltoztatja. Sokszor magányosabbak leszünk, befelé fordulunk, életünk automatizmusai, rutin cselekedetei ismétlődnek.

Ezek a változások mind-mind remek táptalaját képezik drámai és banális helyzeteknek, és most arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk ezt színházi értelemben vizsgálni: mozgásba, formákba ölteni félelmeinket és örömforrásainkat is, hogy tánccá varázsoljuk vágyaink, hiányérzetünk, mindennapos tevékenységeink felnagyított momentumait. A mindennapokban megélt társas magány és a közösségben létezés szükségének kontrasztja izgalmas kombinációkban jelenik meg a színpadon. A tánc eszköztárának felhasználása újszerű perspektívába helyezi az elmúlt évben megtapasztalt kollektív élményt. A korlátozások feloldása után várhatóan szabadtéren, köztereken is bemutatásra kerülő produkció által a Duda Éva Társulat erősíteni szeretné a tánc jelenlétét a mindennapi életben

Az online bemutatóra február 25-én, csütörtökön 20.00 órától kerül sor a weboldalon. A premiert követően visszanézhető a mozgásszínházi felvétel.

Táncosok és alkotók:

Bacsó Gabriella, Dudás Gergely, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor, Szilvási Anna

Zene: montázs

Produkciós asszisztens: Csák Beatrix, Vitárius Orsolya

Videó: Szabó János,  Fotó: Dömölky Dániel

Produkciós vezető: Huszár Ágnes

Fénytervezés, koncepció, rendezés: Duda Éva