Karin Ann az elnyomás ellen harcol friss dalával

Debütál a New York Times által is elismert fiatal énekesnő friss klipje.

Kevesebb, mint egy éve jelent meg Karin Ann első dala, aki, már nemzetközi szinten is egyre sikeresebb. A fiatal tehetség nagyon rövid idő alatt hívta fel magára a figyelmet, olyan neves felületeken szerepelt, mint a New York Times, a német Bild Magazin vagy az MTV. Első turnéját a lengyel sztárral Sanah-val indítja, amelyre már minden jegy elfogyott, most pedig a harmadik dala is megjelent, babyboy címmel.

Az új single az eddigi legszemélyesebb Karin Ann számára, ennek is Matt Schwartz (Yungblud, Massive Attack) volt a producere, Tomi Popovic-al karöltve. A video a 20-as évektől kezdve, egészen napjainkig mutatja be az elnyomás és diszkrimináció ikonikus történelmi pillanatait, bele értve Rosa Parks történetét is. Ő volt az amerikai feketék polgárjogi mozgalmának egyik vezéralakja az 50-es években, aki a buszvezető utasítása ellenére nem volt hajlandó átadni helyét a buszon egy fehér bőrű utasnak.

Karin Ann ebben a dalban is a fiatalsággal, egyenjogúsággal kapcsolatos érzéseit, tapasztalatait adja ki magából. A dal egy párbeszéd metaforája: "A szövegben maga a babyboy szimbolizálja a társadalmunkat, aki egy lánnyal beszélget, amely a változtatásokra, tettre kész fiatalságot személyesíti meg. Ez a tizenéves lány boldogtalan a társadalom képmutatásával, és a kisebbségek jogait érintő visszaélésekkel. A refrénben azt próbáltam megfogalmazni, hogy a fiataloknak nem feltétlen kell alkalmazkodnia azokhoz a normákhoz, amit több száz évvel ezelőtt fogalmaztak meg. A társadalmunk fejlődik, amely természetesen a normák változásával járhat nemi, szexuális, vagy faji kérdésekben is. Remélem ez a dal és videó motiválja majd embereket, hogy párbeszédet kezdeményezzünk ezekről az ügyekről és remélhetőleg segíti a különböző mozgalmakat, amelyek az egyenjogúságért küzdenek, mert minden ember szabadsága ott ér véget, ahol egy másikét korlátozza – mondta Karin Ann.

A fiatal énekesnő 2021-re tervezi első nemzetközi turnéját, ha a vírus szituáció lehetővé teszi. A debütáló EP-je pedig még tavasszal megjelenik meg a Brainzone kiadó gondozásában. A kislemez a Z generációs problémákat, és a társadalmi egyenlőtlenség kérdéseit feszegeti.