Pentheszileia Program – bemutató március 27-én

Egy nyers erővel lüktető, szókimondó családtörténet a Vígstreamházban.

Hogyan örököljük a sorsunkat? Képesek vagyunk-e letenni hosszú ideje cipelt terheinket? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Kincses Réka női sorsokat bemutató drámája, A Pentheszileia Program, amit március 27-én Szilágyi Csenge főszereplésével láthatnak a Vígstreamházban. Ráadásul most a nézők is alakíthatják a Vígstreamház jövőbeli programját a színház közösségi felületein szavazva.

A Pentheszileia Program generációkon átívelő családtörténet, egy különleges tehetségű női szerző szemszögén keresztül. Kincses Réka marosvásárhelyi származású, Németországban élő magyar filmrendező, író. Drámaíróként az első magyarországi bemutatója volt A Pentheszileia Program, amit ő maga rendezett. A darab Penthesilea mitológiai történetét dolgozza fel, jelenkori köntösbe bújtatva. A 19 éves Pentheszileia a világban a helyét kereső harcos „amazon”, aki saját elakadásainak, szorongásainak, elhibázott kapcsolatainak okát keresi. Ismétlődő kudarcai rendre a földre taszítják, miközben szüleinek, nagyszüleinek, dédszüleinek mondatai csengenek a fülében. Felmenőinek botlásai, feldolgozatlan félelmei mind benne élnek tovább. A sorsa elől és édesanyjával való szoros, ellentmondásos kapcsolatából is menekülő főszereplőt Szilágyi Csenge játssza megdöbbentő erővel. Mellette az előadásban Király Dániel, Hullan Zsuzsa, Hevér Gábor, Lázár Kati és Csapó Attila lép színpadra. A közvetítést 18 éven felüli nézőknek ajánljuk.

A Színházi világnap alkalmából a Vígszínház a nézőket is szeretné bevonni stream-műsorának alakításába. November óta hat előadást – Hallgatni akartam, Kelet-nyugati pályaudvar, A vándorkutya, Csáth és démonai, A vörös oroszlán és A rendes lányok csendben sírnak – közvetítettek a Házi Színpadról. A színház közösségi média felületein most a közönség szavazhatja meg, hogy ezek közül melyik legyen ismét látható a Vígstreamház műsorán.

A szavazás ezen a linken érhető el, további információ itt.