MEYBAHAR feat. Juhász Gábor

Élő online koncert a Fonóból - 2021. március 27. szombat, 20.00 óra.

A nemzetközi toplistás MEYBAHAR lép fel a Fonó Tavasz online sorozatában március 27-én szombaton este 20.00-kor. Erre az alkalomra különleges vendég is érkezik hozzájuk: Juhász Gábor Gramofon és Artisjus-díjas jazzgitáros, aki a rá jellemző intellektuális és magas szintű zenei játékát hozza a formációba. A Meybahar Abyss című első lemeze megjelenése után szinte rögtön felkerült a Balkan World Music Charts negyedéves, legjobb 10 albumot bemutató listájára, elismerően írt róla a sajtó Görögországtól Svédországig, játszották a rádiók világzenei műsorai. A zenekar a Fonóba több ízben hívott már különleges hazai és külföldi vendégeket, közös játékuk mindig különleges és nagy gonddal felépített zenei utazás.

A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el lelkünk legbelső rezdüléséig. A zenekart közvetlenül inspirálja a régi időkbe nyúló modális zenei örökség és napjaink zenéje, a különböző kultúrák közös pontjainak és találkozásainak mélységei és magasságai. A zenekar Marilia Pilti görög szantúr (‘santouri’ - a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duójából született. A szantúr és hegedű tökéletes zenei párt alkotva, különlegesen izgalmas atmoszférát teremt maga körül a színpadon.

A közelgő este a Fonóban több izgalmat is rejt magában, a zenekar ugyanis ebben az ötfős felállásban első alkalommal fog bemutatkozni nagyobb nyilvánosság előtt, valamint ez alkalomra meghívott vendégükkel, Juhász Gáborral is első ízben lépnek fel.

Közreműködik:

Marilia Pilti - görög szantúr

Kopcsik Márton - hegedű

Radisz Afrodité - ének

Takács Szabolcs - nagybőgő

Krolikowski Dávid - ütőhangszerek

vendég:

Juhász Gábor - gitár

Ezt a koncertet ÉLŐBEN streameljük a Fonóból, jegyvásárlás után tekinthető meg.

Jegyár: 2000 Ft (online jegy), 5000 Ft (támogatói jegy)

A koncertre jegyek, illetve támogatói jegyek ezen a linken kaphatók. Bővebben az eseményről itt.