HungaroConnections 2010

Az immár kilencedik alkalommal kiírt HungaroConnections program az Előadóművészi Jogvédő Iroda és a PANKKK közös kezdeményezése. A pályázat elsődleges célja, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse egymás zenei színterének megismerését.

A HungaroConnections program 2005-ben indult, ötödik éve működik sikeresen, s eddig közel 400 hazai és külföldi koncert jött létre a támogatásával. A program eddigi működése során egyértelműen kiderült, hogy ez a pályázati forma sok zenekarnak adott lökést a külföldi koncertezési lehetőségek és partnerzenekarok felkutatásához.

A HungaroConnections azokat a zenekarokat célozza (kisebbeket és nagyobbakat egyaránt), amelyek életképesek, hisznek magukban és vállalják a külföldi koncertezéssel járó kihívásokat. A támogatások elsősorban az útiköltségeket fedezik és nem céljuk a koncertek költségeinek teljes finanszírozása.

A támogatás összege és feltételei:
Egy-egy zenekar az általa kiválasztott külföldi partnerzenekarral együtt 120 ezer Ft támogatási összegre pályázhat, és ennek fejében egy-egy közös koncertet játszanak itthon és a külföldi partnerzenekar hazájában.

Támogatott időszak: 2010. március 12. – 2010. szeptember 3.

Jelentkezési határidő: 2010. március 8. (eddig az időpontig kell postára adni és az online regisztrációs felületre feltölteni a zenekari jelentkezéseket)

A részletes pályázati kiírás a www.pankkk.hu honlap „Aktuális pályázatok” menüpontjában olvasható.