A Con Spirito Egyházzeni Fesztivállal kezdődik a nyári szezon

A Filharmónia Magyarország idén újra megrendezi a Egyházzenei Fesztiválját május 18. és 23. között!

Több hónap kihagyás után most végre újra élőben töltődhetünk fel koncertélményekkel és a helyszínen élhetjük át a zene szépségeit. Természetesen online, a Filharmónia oldalain továbbra is követhetik a fesztivál programjait.

Az egyházzene kimagasló együttesei mellett, liturgikus alkalmakra, különleges beszélgetéskre is sor kerül, de még egy online sétára is lehetőség nyílik a nézők számára a pécsi Püspöki Palotában Felföldi László pécsi megyéspüspök kalauzolásával. Az esemény fellépői között köszönthetik többek közt a régizenei élet kimagasló művészeit Vashegyi Györgyöt, az Orfeo Zenekart és a Purcell Kórust. Különleges koncertet adnak május 21-én Veszprémben az Árpád házi Szent Margit-templomban, május 22-én pedig Pécsett, a Kodály Központban. Műsoron Conti Missa Sancti Pauli című szerzeménye és Vivaldi Gloriája.

Továbbá a fesztivál keretein belül a nagymúltú Bécsi Zeneművészeti Egyetem Choral Schola-jának csodálatos gregorián műsorát hallhatják május 18-án Veszprémben, május 19-én Pécsett és május 20-án Szegeden. Az Ausztriából érkező kórus karvezetője Prof. Dr. Antanina Kalechyts, a hangversenyen közreműködik Kovács Róbert orgonaművész.

Pécs a magyar Salzburggá változik egy estére! Igazán rendhagyó, különleges programmal várják Önöket május 20-án! Egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész, Nagy László Adrián, Kovács Szilárd Ferenc, Szamosi Szabolcs, Schallinger Foidl Artúr, valamint Kővári Péter játékával, Sebestyén Márta énekművész közreműködésével. Az egyedülálló zenei eseménynek a Pécsi Bazilika ad otthont.

Örömteli hír, hogy a Filharmónia Magyarország közönségének újra lehetősége adódik, hogy személyesen, a nézőtérről élvezhesse ezeket a csodálatos hangversenyeket az elrendelt szabályok értelmében, de az élő, online közvetítések továbbra is elérhetőek lesznek Facebook oldalukon, YouTube, és Vimeo csatornáikon. További információért és jegyvásárlásért keresse a weboldalt.