Minden eddiginél több koncert a Városmajorban

A mára közkedvelt koncerthelyszínné vált budai játszóhely a 2021-es évadában is izgalmas előadókat és zenei formációkat vonultat fel.

Június elejétől augusztus végéig változatos és színes programkínálattal, különböző műfajokkal és igazi zenei csemegének ígérkező koncertek sorával várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad. A nyitást követően idén nyáron is sokszínű produkciókkal, zenés bemutatókkal, Színházi Szemlével, gyerekprogramokkal, filmvetítésekkel és a műfajok legszélesebb skáláján mozgó koncertprogrammal várja visszatérő és új vendégeit a Városmajori Szabadtéri Színpad. A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. Az idei évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, Bereczki Zoltán vagy Horgas Eszter, valamint olyan debütálók, mint az Erik Sumo Band vagy Kökény Attila.

A városmajori koncertekre már megválthatják jegyeiket az érdeklődők.

Az idei koncert évadot, június 4-én egy rég nem látott előadó, Malek Andrea a Soulistic Gospel turnéval nyitja meg. Az énekesnő és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködése egy igazán különleges projekt, amely a gospel, a jazz és a soul elemeit ötvözi, a “Soulistic” elnevezés pedig a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

Június 19-én Cseh Tamás – Váróterem című különleges műsora kerül bemutatásra, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás-legenda a Bonus Track Band és tíz másik színész kíséretében látható – most először – a Városmajorban! Különleges hangzás és egyedülálló élmény várja a nézőket június utolsó hétvégéjén: a nyolcvanas évek elején alakult, korszakonként más és más felállásban zenélő Európa Kiadó együtteshez (lásd fotó) – néhány dal erejéig – a formabontó produkcióiról elhíresült Soharóza kórus csatlakozik.

A júliusi koncertek sorát pedig a Tövisházi Ambrus dalszerző-producer nevéhez köthető, a megújult felállású Erik Sumo Band kezdi meg. A zenekar egy vadonatúj, mégbrutálisabban ,,Erixumós” albummal érkezik a budai színpadra. Először a Városmajor színpadán a hazai és az alternatív rockzene megkerülhetetlen formációja, a Müller Péter Sziámi AndFriends, akikhez a koncert során Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs is csatlakozik. Horgas Eszter és Falusi Mariann visszatérő fellépői a Városmajori Szabadtéri Színpadnak. A karantént követően a két művésznő úgy gondolta, hogy egy igazi szórakoztató „buli koncerttel’ lepik meg a közönséget és egy nagyszabású showműsorral lépnek fel 2021 nyarán. Az idei kínálatból sem maradhatott ki Palya Bea, aki szintén visszatérő előadója színpadunknak. A koncert során a korábbi népszerű dalok – mint a Szabadon, Szaladós – mellett új slágerek – Élet, Igen, Meztelenül főkötőben – is felcsendülnek. Rendhagyó koncert Kökény Attilával a Városmajorban. A művész a Heureka Pop Orchestra kamara szimfonikusok kíséretében lép színpadra., a koncerten régi és új dalok egyaránt felcsendülnek, de a rajongók most sem nem maradnak meglepetések nélkül.

A júliust – több mint egy éves hallgatás után – Bolyki Balázs és a Bolyki Soul&Gospel Kórus A csend után című koncertje zárja 31-én, az est különlegessége lesz Bolyki Balázs 4 fiából álló B4 együttes. A Karthago töretlen népszerűsége és igazi értéke az immár 42 éve eredeti felállásban működő öt kiváló muzsikus karizmatikus egyéniségében, zenei tudásában, és jellegzetesen egyedi színpadi műsorában, a remekül megírt slágerekben rejlik.

Augusztus elsején a városmajor közönsége is részese lehet ennek az élménynek. Bereczki Zoltán egy zenekaros nagykoncerttel és Radics Gigivel érkezik augusztusban a budai színpadra, amelyen felcsendülnek az előadó legnépszerűbb slágerei. Az este egy izgalmas és egyedi zenei utazást ígér a nézők számára, amely során a művész különleges zenei világába enged bepillantást. Hosszú idő után ismét Magyarországon, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lép fel az Európa-szerte egyik legnépszerűbb magyarországi zenekar, a Söndörgő. A koncert további különlegessége, hogy egy világhírű magyar népdalénekes, Sebestyén Márta csatlakozik hozzájuk. A 2021-es nyár egyik meglepetés koncertje a hazai progresszív rock legendás alakja, Török Ádám és zenekarának szuperkoncertje lesz, akik ezen az estén egyfajta válogatást nyújtanak a MINI együttes elmúlt félévszázadának legismertebb és legkedveltebb dalaiból!

Augusztus 22-én ismét a Benkó Dixieland Bandet látjuk vendégül a megújult és most nem csak a műfaj világslágereivel, hanem egy különleges sztárvendéggel is készülnek. A koncerten most az EMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő, műsorvezető Szulák Andrea csatlakozik hozzájuk. A 2021-es évad koncertjeinek sorát pedig a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró Swing à la Django zenekar és Tompos Kátya, többszörös díjnyertes színművész- és énekesnő közös produkciója zárja, amelyben francia sanzonok, valamint orosz mű- és népdalok olvadnak össze francia manouche swinggel.

A koncertek egy-két kivétellel általában este 7-kor kezdődnek. További információ itt.