A magyarhangya következő bemutatója csütörtöktől mozikban

A kivégzőosztag. (12)

Ryan White meghökkentő dokumentumfilmje, a Kim Dzsongun féltestvére elleni merénylet részleteit és hátterét vizsgálja. Kim Dzsongnam gyilkosai mindvégig azt hitték, hogy egy ártatlan csínytevést hajtanak végre egy Youtube-show kedvéért, miközben tudtukon kívül az észak-koreai utódlást eldöntő politikai merénylet elkövetőivé váltak.

A kivégzőosztag május 20-tól, azaz e hét csütörtöktől látható a mozik műsorán!

2017 februárjában Kim Dzsongun féltestvérét, Kim Dzsongnamot fényes nappal végezték ki Malajzia nemzetközi repülőterén. A hátborzongató gyilkosságot a biztonsági kamerák kereszttüzében hajtották végre. A felvételeken két fiatal nőt látni, amint hátulról közelítik meg áldozatukat, majd annak szemébe VX idegmérget dörzsölnek, a létező leghalálosabbat. Kim Dzsongnam utolsó erejével még a hatóságokhoz fordul, de egy órán belül életét veszti. A vérfagyasztó gyilkosság mögötti magyarázat azonban még bizarrabb. A két fiatal nő ugyanis azt vallja egybehangzóan, hogy őket egy videós csínytevésre bérelték fel, és az egész csak móka volt. A maláj kormány bebörtönzi őket és a vádak alapján kivégzés vár rájuk. Vajon igaz-e a lányok meghökkentő védekezése, és ha igen, hisz-e nekik bárki is?

Ryan White legújabb dokumentumfilmjében Phenjan titkos kulisszáitól az indonéz és a vietnámi rizsföldeken át eljut a kuala lumpuri tárgyalóteremig, ahol a közösségi médiában önmegvalósító lányok naivitására épített manipuláció döbbenetes mesterterve bontakozik ki. A kivégzőosztag nem csupán egy mesteri oknyomozás, de egy hidegvérű diktátor, egy elképesztő merénylet, és két kivégzésre váró ártatlan lány hajmeresztő, de igaz története.

A film előzetese itt található.

Hirdetés