Minden eddiginél izgalmasabb nyár a Városmajorban

Minden korosztály és réteg megtalálja majd a kedvére valót a változatos és sokszínű programok között.

A kulturális évadnyitó alkalmával a fesztivál művészeti és stratégia partnerei, valamint néhányan a közreműködő alkotók és művészek közül bemutatták a Városmajori Szabadtéri Színpad programját, kiemelt eseményeit, koncertjeit, bemutatóit, és a megújult színház nézőterét. Meghívott vendégek voltak Mohácsi János rendező az idei Városmajori Szemle kapcsán, a Radnóti Miklós Színházból László Zsolt, az Orlai Produkciós Irodától Zöldi Gergely, és Peremartoni Krisztina, a Játékszínből Bank Tamás és Kolovratnik Krisztián, a Kertmozis vetítések apropóján Nagy Ervin, a Drakulics elvtárs színésze, Valuska László a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója, Beck Zoltán, aki az idei bemutató zenéjét szerezte valamint Gryllus Dániel a Kaláka – Muzsikáló madárháztól.

Több mint hetven produkcióval, különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés-és prózai előadásokkal, gyerekprogramokkal, táncelőadással, operettel, Színházi Szemlével, hazai és nemzetközi filmvetítésekkel, valóságos műfajkavalkáddal várja a teljes nyár folyamán visszatérő és új vendégeit a Városmajori Szabadtéri Színpad.

A Szabad Tér Színház idei repertoárjában a korábbiaknál szélesebb, színesebb és vonzóbb kínálattal várja a hazai közönséget és az idelátogató vendégeket június 2. és szeptember 19. között. A számos hazai vagy akár határon túli társulat és a rendkívül változatos, különböző műfajból érkező fellépők közreműködésével megvalósuló minőségi kulturális programokat a sokszínűség jellemzi. Az előadások minden korosztály figyelmére igényt tartanak és a műfajok legszélesebb skáláját fedik le. A budai oldal egyik legimpozánsabb nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad nemzeti relációban is kivételes atmoszférájú játszóhely, ahol idén elsőrangú színházi és zenés előadásokat, bemutatókat, illetve a klasszikus koncertek mellett jazz-, világzenei- és crossover koncertek sorát élvezheti a közönség, számos gyerekkoncerttel, kertmozi vetítéssel tarkítva a programsorozatot. 

„Saját produkciónk a Covid okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszál, az elsősorban középiskolásokat célzó zenés irodalmi est, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című darabja alapján készül, Ahogy teccik – nemtragédia címen kerül szeptemberben bemutatásra a Városmajorban” – mondta Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója.

A több mint egy éve velünk élő járvány árnyékában felértékelődött minden személyes találkozás. A pandémia elszigetelte egymástól az embereket, a korosztályokat, megfosztott a közvetlen kapcsolódásoktól. A kifejezetten fiataloknak szóló, zenés irodalmi est az angol drámaíró egyik vígjátékát, az Ahogy tetszik-et értelmezi újra, kiemelve azon témákat a műből, amelyek a fiatal korosztályhoz is közel állnak. A hiánypótló előadásban 28 fiatal, a Pesti Magyar Színiakadémia elsőéves hallgatója néz szembe Shakespeare kaleidoszkópján keresztül saját ábrándjaival, szorongásaival.

„Szeretnénk idén egy új műfajt is bevezetni a Városmajor kínálatába: a vacsoraszínház egy nagyon különleges formanyelv, ahol a gasztronómia és a színházi élmény találkozik. A Soharóza kórus, Dalok a kamrából című produkciója garantáltan kulináris-kulturális élményekkel szolgál majd minden néző számára, minőségi borok kísérik a kórus hangokkal és zenékkel kísérletező divatbemutatóját” – tette hozzá a színház ügyvezető igazgatója az idei évad terveiről mesélve.  

A szabadtéri színház 2021-ben június 2-án nyitja meg kapuit nézői előtt, a Játékszín Nagyvárosi fények című produkciójával.

Részletes információ és online jegyvásárlás itt, valamint kövesse oldalunk friss híreit.