Évadnyitás a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Június 2-án nyitja meg kapuit, a Játékszín Nagyvárosi fények című produkciójával.

Charlie Chaplin azonos című filmjének különleges, ugyancsak néma adaptációját Szente Vajk rendezte. A Bank Tamás vezette Teréz körúti teátrum további két produkcióval látogat el a Városmajorba. Július 29-én ugyancsak egy filmadaptációval, Paolo Genovese Teljesen idegenek című 2016-os filmjének színpadi változatával érkeznek, végül augusztus 26-án egy emblematikus magyar alkotással: A szőke ciklonnal várják a nézőket. Szente Vajk rendező a színpadi változat szerzőjeként is jegyzi a produkciót. A premier előtti nyilatkozata szerint a darab kerettörténetét Rejtő Jenő írói módszerének érdekessége ihlette, azzal hogy regényeit gépírónőknek diktálta. Az alkotómunka hevében az író és a lányok között több alkalommal is romantikus kapcsolat szövődött, sőt, előfordult, hogy az illető hölgyet elvette feleségül. Ezzel az elhíresült módszerrel kezdődik a színdarab, melynek folytatásában az épp költözködő gépírókisasszony lakásában megjelenő ismerősök, rokonok el is játsszák a néző szeme láttára megszülető Rejtő-regény kalandos fordulatait.

Ahogy a korábbi években, idén is vendégül látják az Orlai Produkciós Irodát, aki idén is rekordszámú előadással és két ősbemutatóval érkezik a Városmajorba: a két korábbról ismert darab, a Hitted volna? és a Second life – avagy Kétéletem – mellett a Válaszfalak és a Budapest Budapest című előadásokat először a Városmajoriban láthatja majd a közönség. „A Válaszfalak egyenesen a Broadwayről érkezik. Bess Wohl darabja nagyon friss, 2020 elején mutatták be, és a legfontosabb New York-i színházi elismerés, a Tony-díj egyik idei várományosa. A történet megértéssel, humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről. A Budapest, Budapest műfaját tekintve zenés városnézés, ami arról szól, hogy szeretjük ezt a várost színéről és fonákjáról, mert olyan, mint maga az élet: sosem tudni, melyik sarkon túl mi vár ránk” – fogalmazott Zöldi Gergely, a Válaszfalak fordítója, a Budapest, Budapest dramaturgja.

Idén először érkezik a Városmajorba vendégjátékával a Radnóti Miklós Színház, Bernard Shaw A szerelmesek házai című előadásának főszerepében László Zsoltot láthatják majd a nézők. A nyár folyamán számos vidéki és fővárosi színház, társulat vendégelőadása lesz látható, színvonalas és szórakoztató előadások érkeznek többek között a Rózsavölgyi Szalonból, a székesfehérvári Vörösmarty Színházból, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból, vagy éppen a TRIP hajóról. De érkezik a Győri Balett, a L’art pour l’art társulata és a tavalyi nagy sikerű Menopauza rendezőjének új előadása, az Anyatigrisek is. Sőt idén öt előadással vendégszerepel a Dumaszínház is a majorban.

A közönség és a szakma által is kedvelt és elismert Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában most is hat rendkívüli vidéki és határon túli előadás mutatkozik be a fővárosi közönség számára. Az idei Szemlét is olyan, elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabok alkotják majd, melyeket a színház művészeti tanácsadója, Peremartoni Krisztina választott ki a nem budapesti kőszínházi kínálat több tucatnyi előadásából.

A szemlén kívüli színházi előadások, musicalek közül csak néhány név és cím a teljesség igénye nélkül- szerzők, rendezők, színészek: Végszó Györgyi Annával és Gálvölgyi Jánossal a Rózsavölgyi Szalonból, Édes Charity a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból, vagy a Boeing, Boeing a székesfehérvári Vörösmarty Színházból, de érkezik a Városmajorba a tavaly nagy sikerrel játszott Menopauza rendezőjének új produkciója Anyatigrisek címmel, és idén fellép a Győri Balett is.

Az idei koncertsorozatban a legváltozatosabb műfajú visszatérő és új fellépők és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget: Malek Andrea, Cseh Tamás – Váróterem, Európa Kiadó a Soharóza kórussal kiegészülve, Erik Sumo Band, Müller Péter Sziámi AndFriends, akikhez a koncert során Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs csatlakozik, Horgas Eszter és Falusi Mariann, Palya Bea, Kökény Attila, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul&Gospel Kórus, Karthago, Bereczki Zoltán - akinek vendége Radics Gigi lesz, Söndörgő Sebestyén Mártával, Török Ádám és zenekara, Benkó Dixieland Band Szulák Andreával, és végül, de nem utoljára Tompos Kátya a Swing à la Django zenekarral lép majd színpadra. Természetesen gyerekkoncertekből sem lesz hiány: az idei évadban a gyerekeket és a szülőket sokkal komplexebb kínálattal, átgondolt, gondosan válogatott, minőségi programokkal invitálják a Városmajorba. Változtatva tehát a gyerekeknek szóló programok eddig felépítésén a gyerekelőadások helyett inkább maradandó élményeket nyújtó, minőségi (Halász Judit, Alma együttes, Kaláka, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, valamint Bíró Eszter) gyerekkoncertekkel, alacsony jegyárakkal várják őket a Városmajori Szabadtéri Színpadon 2021 nyarán.

A tavalyi évad sikerére való tekintettel 2021-ben is folytatják a Kertmozis vetítéseket, kedd esténként újra elérhető közösségi élményként nagy sikerű hazai és nemzetközi filmeken szórakozhat a közönség. Júniustól augusztusig, 12 héten keresztül érdekfeszítő és elgondolkodtató alkotások elevenednek meg a városmajori mozivásznon. A Kertmozi kínálatában a következő filmek kerülnek vetítésre: Elvált nők klubja, Álom luxuskivitelben, Mamma Mia!, Truman Show, Amerikai szépség, Zöld könyv – Útmutató az élethez, Eszeveszett mesék, Becstelen Brigantyk, Lajkó – Cigány az űrben, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Drakulics elvtárs és Hab. 

Új színfoltként pedig kulturális fesztiválélményt kínálnak, idén vendégül látják a Margó Irodalmi Fesztivált is, ami egy olyan rangos esemény, ahol többek között Spiró György, Barna Imre, Fábián Janka, Závada Péter, Beregi Tamás, Finy Petra, Hartay Csaba, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre, Varró Dániel mutatja be új kötetét, és az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoznak az idei Libri irodalmi díjasok is, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián.

További információ és online jegyvásárlás itt.

Hirdetés