Szabad a tér és a színpad a Margitszigeten

Június 3-án nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház.

Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. Tágra nyitott kapuk a Margitszigeten, műfajok és a közönség korosztályai felé június 3-tól szeptember 20-ig. A teátrum Budapest zöld szívében, a csillagos ég alatt egész nyáron választékos repertoárt kínál. Az opera-, balett-, musical- és táncelőadásokon, bemutatókon, valamint klasszikus és könnyűzenei koncerteken – a hazai és nemzetközi előadók, sztárok közreműködésével – idén nyáron a korábbaiknál is gazdagabb tartalommal valódi élményt, élő művész–közönség találkozást szeretne kínálni. Sok fellépő művész, társulat számára az első élő találkozás a közönséggel, lehetőségét adja a Margitszigeti fellépés. 4 hónap, 40 nagyszínpadi előadás, 40 ingyenes gyerek és családi program, irodalmi séták és kiállítások kínálata Margitszigeten.

Nemzeti összetartozás napja emlékest

Magyar Nemzeti Táncegyüttes - Magyar hősök, csaták és szerelmek című előadása alapján

2021. június 3. (csütörtök) 20:00 (esőnap: június 4.)

Az idei szezon június 3-án, a nemzeti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek emlékesttel kezdődik, a Nemzeti Táncszínház előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével, Zsurafszky Zoltán koreográfiájával, rendezésében.

A magyar nemzet határokat és korokat átívelő valósága és az ünnepnap üzenete inspirálta a Margitszigeti Színház kezdeményezését. A teátrum a Nemzeti Táncegyüttes és neves előadók összefogásával együtt kíván emlékezni és emlékeztetni a megbonthatatlan nemzeti egységre. Az esemény alkalmat ad kifejezni érzelmeinket, hitünket a magyar nemzet iránt, melyben a Magyar hősök, csaták és szerelmek táncelőadás rendhagyó formában, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és a Vadkerti Imre nemzeti popénekesek személyes közreműködésével válik hiteles üzenetté.

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.

A nézőtérre a jelenleg érvényes járványügyi rendelkezések szerint kizárólag védettségi kártyával együtt, a személyi azonosság igazolvány, vagy az applikáció felmutatásával lehet belépni. Ennek ellenőrzésére ajánlott felkészülni és időben érkezni a színházba. A Margitszigetre személygépkocsival behajtani nem lehetséges, ezért a személygépkocsival az érkezést nem javasoljuk, a korlátozott befogadóképességű Nagyszállodai parkoló miatt.

További információ és program itt.