Indul a Danubia Zenekar nyári szezonja

Budapesten, vidéken és online.

A zömében még szabadtéri, de már közönség előtt zajló hangversenyek mellett továbbra is aktív online jelenléttel folytatja munkáját a Zenekar, Út a zenéhez programjához tartozó, június 1-től előfizetős weboldalán pedig a rengeteg koncertvideón és az élő koncertközvetítéseken túl új Hűségprogramot is kínál felhasználóinak. Az ingyenes próbaidőszak lezárultával a Danubia Zenekar világszinten is egyedülálló, Út a zenéhez weboldalának videói, online koncertközvetítései június 1-től havi 990 Ft-os előfizetési díjért érhetők el. A weboldalon nem csupán a hangulatok szerint csoportosított, dinamikusan bővülő videótár és online előadások állnak korlátlanul az előfizetők rendelkezésére, de a felhasználók előfizetésükkel egyben a Danubia Zenekar nevelési programját is támogatják, amelynek keretein belül a Zenekar az iskolákba is szeretné elvinni az oldal továbbfejlesztett, oktatási célú verzióját.

Az előfizetők számára június 6-án 18 órától ismét megtekinthető lesz A zenegyűlölő 1.0 című szimfonikus zenei stand-up koncert, amelynek folytatását (A zenegyűlölő 2.0 – Operasokk) első alkalommal, július 28-án a Művészetek Völgyében mutatja be a Danubia Janklovics Péter színész-humorista, Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán) és Ninh Long (tenor) közreműködésével, Hámori Máté vezényletével. Ugyancsak a kapolcsi fesztivál keretében lesz látható a Hangfestett történetek Lackfi Jánossal című ifjúsági előadás és a Best of Haydn című zeneszerzőporté, amelyben Sáfár Orsolya szopránt, valamint a Zenekar trombitaművészét, Csizmadia Sándort hallhatjuk, a házigazda pedig ezúttal is Eckhardt Gábor lesz.

Sóhajok és bűvölet elnevezésű koncertjével júliusban vidéki turnéra indul a Danubia a Filharmónia Magyarországgal együttműködésben. Július 3-án Miskolcon, 5-én Szegeden, 9-én Veszprémben, majd 10-én Pécsett adnak elő versenyműveket, Stamitz, Rieding, Taffanel, Beriot és Mozart egy-egy szerzeményét. A koncerteken Pusker Júlia (hegedű) és Bálint János (fuvola) játékát hallhatjuk, az esteket Hámori Máté vezényli. Még ugyanebben a hónapban, július 18-án a Zenekar a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendhagyó koncerttel tiszteleg a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart előtt. A Mozart 230 filmzenei koncert showban a zene mellett a mozgókép varázsát is felhasználják a legendás zeneszerző megidézésére, miközben Milos Forman Amadeus című világhírű filmjének zenéit hallgathatjuk.

A végre közönség előtt megtartandó koncertek mellett a Danubia Zenekar online jelenléte sem csökken. Folyamatosan készülnek A zene, az kell sorozat online énekórái, amelyekben Hámori Máté az iskolás korúakat vezeti be a klasszikus zene rejtelmeibe, segítve ezzel az ének-zene oktatást. A Kamara a karmesterrel sorozatban a Danubia Zenekar tagjait ismerhetjük meg közelebbről: minden epizódban egy-egy muzsikussal beszélget és kamarazenél Hámori Máté karmester.

Program:

A zenegyűlölő 1.0

2021. június 6. 18.00 – online

Szimfonikus zenei stand-up koncert

Teljes képtelenség, anakronizmus, sznobéria, fokozhatatlan unalom, merő időpocsékolás. Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre? Koncertterembe? Jó reggelt, már a lóvasút helyett is railjet jár, és a vizet se kútból merjük! Frakkos emberek belibegnek az antikolt kulisszák közé, mintha még mindig 1827-et írnánk; háromszáz éves menüetteket meg értelmetlen kakofóniát játszanak, miközben a nénik zörgetik a cukros papírokat, meg köhögnek, mint egy egész szanatórium, és még fizessek is ezért? Na, meg a karmester! Úgy tesz mindenki, mintha valami fontosat csinálna, mikor csak egy darab fát lenget a levegőben, és majd leesik a dobogóról az erőlködéstől. Röhej az egész. Mi ebben a jó? Most komolyan?

Közreműködik: Janklovics Péter stand-up komédiás, Óbudai Danubia Zenekar

Vezényel: Hámori Máté

A koncert 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A zenegyűlölő 2.0

2021. július 28. 21.00

Művészetek Völgye – Vigántpetend, Cirque de Tókert

Opera-sokk

Micsoda?! Hogy operába, én? Na neeem! Üljek a szűk, nyikorgós széken tízezerért öt órán keresztül, várva, hogy a kövér nő végre tényleg meghaljon, de addig is még énekel vagy fél órán keresztül? Nem, ez nem nekem való, kösz. Inkább az X-faktor, azokon legalább lehet röhögni. Mondjuk, ezen is… A Zenegyűlölő visszatér, és ezúttal az operába (nem) látogat el. Miért van ez a nagy hájp e körül az egész körül? Valószerűtlen, erőltetett történetek, ósdi díszletek, érthetetlenül éneklő korpulens dívák – miért jó egyáltalán operát hallgatni? Ennek ered nyomába ezúttal újabb szimfonikus zenei stand up estjén Janklovics Péter és a Hámori

Közreműködik: Janklovics Péter színész-humorista, Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán), Ninh Long (tenor)

Vezényel: Hámori Máté

A koncert 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sóhajok és bűvölet - Versenyművek vidéken

2021. július 3. 19.00 Miskolc, Csodamalom Bábszínház

2021. július 5. 19.00 Szeged, Szeged Dómkert (Szegedi Dómkerti Zenés Esték)

2021. július 9. 19.00 Veszprém, Püspöki Palota (Veszprém Palota Koncertek)

2021. július 10. 19.00 Pécs, Püspöki Palota (Pécs Püspökvári Zenés Esték)

Közreműködik: Pusker Júlia (hegedű), Bálint János (fuvola)

Vezényel: Hámori Máté

Mozart 230 – Filmzene koncert

2021. július 18. 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ezzel a koncerttel a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart, a zene fenegyereke előtt tiszteleg. Amennyire forradalmi volt Mozart munkássága, ez az este a maga módján bővíti ki a hagyományos klasszikus zenei előadások terét: a rendhagyó koncert show a zene mellett a mozgókép varázsát is felhasználja a legendás zeneszerző megidézésére, miközben Mozart legismertebb műveit az Óbudai Danubia Zenekar adja elő.

Vezényel: Hámori Máté