Ingyenes családi napot rendez a Budapesti Fesztiválzenekar június 12-én

Az új évad jegyeit is árulják már a BFZ ingyenes családi napján.

Az Aquincumi Múzeumban, óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal várják. A népszerű Kakaókoncert, Zenevár és Hangszerkóstoló mellett a BFZ új évadra szóló bérleteit és – első alkalommal – jegyeit is meg lehet venni szombaton. A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött. Ingyenes családi napot és zenei vásárt rendez a Budapesti Fesztiválzenekar június 12-én, szombaton, az Aquincumi Múzeumban. Az egész napos rendezvényen óránként kezdődnek a gyerekeknek és felnőtteknek is szóló zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal, játékokkal és vetítéssel is várják az érdeklődőket, illetve aznap a múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg. A 10:30–19:00 óráig tartott rendezvényen a Budapesti Fesztiválzenekar új évadra szóló bérletei mellett első alkalommal lehet a 2021/22-es szezon jegyeit is megvenni, például Kakaókoncertekre, a nemzetközi sztárokat felvonultató nagyzenekari hangversenyekre, vagy az új Iván mesél koncertekre.

A zenei program 11-kor egy Zenevár koncerttel veszi kezdetét, és minden órában egy új előadás hangzik el: délben népzene következik, 13 órától az ütősöké a főszerep, 14-kor Kakaókoncert lesz, 15 órakor pedig Hangszerkóstolóval ér véget a gyerekeknek szánt sorozat. Ezután felnőtteknek szóló zenei programok lesznek: két – regisztrációhoz kötött – kamarakoncert a múzeum épületében 16:00 és 17:00 órától, az utolsó, fúvós koncert pedig 18-kor kezdődik. A zenei programok mellett kézműves és egyéb gyermekprogramokkal is készülnek, 15:30-kor pedig előadás hallható a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról.

A koncerteket az Aquincumi Múzeum különböző helyszínein tartják meg, a részletes program a Budapesti Fesztiválzenekar honlapján olvasható. A belépés a felnőttek részéről védettségi és személyi igazolványhoz kötött, a zárt térben rendezendő koncerteken maszk viselése is kötelező.

BFZ zenei vásár és családi nap 2021. június 12. 10:30-19:00

Budapest, III. Szentendrei út 135.

Részletes program és további információk itt,   az új évad bérleteiről itt,   az új évad szezonfüzete itt olvasható.