Teherautóról Budapesten, templomokban országszerte zenél a Fesztiválzenekar

A mobil utcazenélés mellett ismét országszerte fellépnek templomokban, zsinagógákban.

Június 9-én és 11-én ismét mozgó teherautóról zenélnek majd a Budapesti Fesztiválzenekar művészei a fővárosban. Szerda és péntek délutántól estig a belvárosban és Újlipótvárosban várható az élő zenét hozó autó felbukkanása. Ismét útjára indul a Fesztiválzenekar zenés teherautója, aminek platójáról a zenekar művészei már májusban is muzsikáltak a fővárosiaknak. A nagy sikerre való tekintettel e hét szerdán és pénteken újra felkerekednek a kamaraformációk, hogy kisebb megállókat is beiktatva könnyed darabokat játsszanak a budapesti belvárosban és Újlipótvárosban. Az útvonal elsősorban nagyobb játszótereket érint, hogy felhívják a figyelmet szombati családi napjukra, amelyen ingyenes gyerekprogramokkal, például Kakaókoncerttel várják a gyermekeket és szüleiket az Aquincumi Múzeumban. Az egész napos rendezvényen a BFZ új évadra szóló bérletei mellett első alkalommal lehet a 2021/22-es szezon jegyeit is megvenni.

„A következő szezon egy igazi újjászületés lesz, mert újra végre közönség előtt tudunk muzsikálni, erre várunk egy éve!” – fogalmaz Fischer Iván a májusi teherautós zenélésről készült kisfilmben.

Szintén folytatódik a BFZ Közösségi Hét programsorozat is, amelynek keretében a zenekar kamarakoncerteket ad többségében vidéki templomokban és zsinagógákban. A berettyóújfalui zsinagóga felújított épületében például a Fesztiválzenekar adja a megnyitó utáni első kulturális eseményt június 14-én, de játszanak tokaji, szekszárdi és keszthelyi zsinagógákban is, olyanokban, amelyek már egyáltalán nem vagy nem eredeti funkciójuk szerint működnek. A templomi koncertsorozat keretében pedig ezúttal Pestszenterzsébetre, Révfülöpre és Perbálra látogatnak el. A vallási épületekben tartott eseményekre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. A részletes program és további részletek a zenekar honlapján olvashatók.

Egy korábbi, hasonló programsorozatról készült kisfilm megtekinthető ezen az oldalon.

További részletek:

BFZ zenei vásár és családi nap - június 12, Aquincumi Múzeum

Templomi koncertek

   Június 18. 19:00, Budapest, Pestszenterzsébeti Szent Erzsébet Plébániatemplom (Szent Erzsébet tér 1.)

   Június 19. 18:00, Révfülöp, Evangélikus templom (Villa-Filip tér)

   Június 20. 18:00, Perbál, Szent Anna Plébániatemplom (Hősök tere 1.)

Zsinagógakoncertek

   Június 10. 18:00, Tokaji Kulturális Központ, (Serház út 55.)

   Június 16.18:00, Sopron, Ortodox zsinagóga (Paprét 12–14.)

   Június 17. 18:00, Keszthely, Zsinagóga (Kossuth u. 22.)

   Június 20.17:00 Szekszárd, Művészetek Háza (Szent István tér 28.)

Közösségi Hét programok:

Utcazenélés kisfilm itt,  közösségi Hét 2019 kisfilm itt megnézhető.