ZongOpera

Miklósa Erika és Balázs János koncertje Szentendrén, a Művészetmalom udvarán.

Három éve lépett először együtt közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely mindkettejük zenei területének, az operaműfajnak és a zongorairodalomnak is sajátja. Magától értetődő módon talált egymásra e két világ és a két előadó, hiszen mind az opera, mind a zongoraművészet ragyogását élte a romantika korában és újbóli fellángolását a múlt évszázadban. A koloratúrszoprán énekesnő, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak, Kossuth-díjas zongoraművész partnerével műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel műsorát.

A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével, egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg, számos hazai és külföldi partner á társszervezőként az események mellett. A június 27-ei koncert a Szentendrei Teátrummal együttműködésében valósul meg.

„Ezeken a koncerteken műfajilag tágra nyitjuk a kapukat: opera, klasszikus zene, jazz, népzene, sanzon, belefér minden, ami inspirál bennünket. Szeretnénk megmutatni a közönségnek azt a sok színt, lelki mélységet és örömöt, amit a zene közelében megélhetünk, legyen az bármilyen műfajú, igényes alkotás. Nekünk minden színpadi találkozás hihetetlen élmény, rengeteget készülünk rá, hiszen ritkán lépünk fel együtt.” (Balázs János)

 „Azt egyikünk sem gondolta, hogy a ’ZongOpera’ elnevezésű produkciónk ennyire jól fog működni mind emberileg, mind zeneileg. Ritka pillanatok egyike, amikor két művész így egymásra tud találni és ilyen csodálatos koncerteket tud létrehozni. Ez nekünk óriási élmény.” (Miklósa Erika)

2021. június 27. (vasárnap), 20.00 óra – Szentendre, Művészetmalom udvara

   Miklósa Erika és Balázs János közös estje

   Liszt-, Bellini-, Donizetti-, Verdi-, Gershwin- és Lehár-dalok és -áriák, valamint Cziffra- és Liszt-operaátiratok

Műsorvezető: Becze Szilvia

Jegyek itt.  A Cziffra György-emlékév Magyarország Kormányának döntése nyomán a Miniszterelnökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg. Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, UNESCO, Várkonyi Attila FastVentures, Rekeczky Csaba.