Horror klasszikusokkal csap oda a hőségnek a Budapest Rooftop Cinema

Az ország legmeghatározóbb tető(kert)mozija ezen a héten igazi ínyencségekkel és némi jóleső borzongással vár.

Nagyvásznon nézheti meg a közönség Ridley Scott sci-fi horror klasszikusát, valamint Alfred Hitchcock leghíresebb thrillerét a csillagok alatt a Mammut Tetőn, de csajos estével és vígjátékokkal is készülnek.

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény, és rátapad Kane (John Hurt) arcára, aki teljesen megbénul. Miután visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley (Sigourney Weaver) azonban nem törődik bele a halálba. Ridley Scott időtlen mesterműve péntek este a tetőn!

A csinos szőke titkárnő, Marion meglép főnöke pénzével. Éjszakára betér az út mellett meredező Bates Motelbe, majd a szelíd, ám különös tulajdonossal megvacsoráznak... Hitchcock talán legtökéletesebb és legklasszikusabb filmje Norman Bates története, egy előre nem sejtett pszichológiai dráma és persze bőven folyik benne a vér is. Anthony Perkins így mesélte el a Psycho forgatásának megkezdése előtti első találkozását Hitchcockkal: „Hátborzongató volt. Egy tévéstúdióban álltam és egy százhatvan kilós kolosszus közeledett felém. Rám nézett és valami iszonyatos angolsággal azt mondta: én vagyok a rémlátomás rendezője.” Hétfő este nagyvásznon vetítjük az idén hatvanegy éves Psychót!

Kedden aztán egy kicsit könnyedebb vizekre evezünk - szó szerint. 1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze két órányi rock'n'rollt játszott hetente, ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és popot a tengerről. És 25 millió ember, Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta: a Rockhajó ezeknek a fiataloknak a története rengeteg zenével, humorral és sztárral, a rendező pedig nem más, mint az Igazából szerelem, a Notting Hill, a Négy esküvő és egy temetés, a Bridget Jones naplója és a Yesterday alkotója.

Szerdán Csajos esték sorozatunk újabb gyöngyszemével és négy legjobb barátnőnkkel veszhetünk el a szerelem, a karrier, a divat és a barátság útvesztőiben: a Szex és New York mozifilm garantált kikapcsolódást ígér, a pultban ráadásul Samantha kedvenc koktélját is kérhetitek!

A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját. Taika Waiti rendező most sem okoz csalódást: humorral és egyedi látásmóddal közelíti meg a már oly sokszor, és sokféleképpen feldolgozott témát.

Az idei szezonban megújult, kibővített területen nagyobb nézőtérrel, extra mozivászonnal, kényelmes napágyakkal és a legújabb digitális vetítéstechnikával kedveskednek a mozirajongóknak, a közkedvelt kult-klasszikusok és premierek mellett pedig tematikus programokkal és újdonságokkal is készülnek a mozi szerelmeseinek.