Mesés fürdőfelújítással segít az újHÁZ Centrum és Kovács-Nyári Diána

Az óvodák jelentkezését július 1-től várják a Pöttöm Fürdő Programra, ahol idén a szavazatok döntenek.

„Jót tenni jó” kampánya keretében ismét meghirdeti Pöttöm Fürdő Programját az újHÁZ Centrum, ahol idén a közönség dönti el, melyik 11 ovi jusson a döntőbe. Érdemes összefogni, hiszen a legtöbb voksot kapók közül választja ki a zsűri az abszolút győztest, akinek a vállalat egymillió forint értékben újítja fel a mosdóját, további 10 intézmény pedig egy-egy kültéri újHÁZikóval lesz gazdagabb. A szervezők július 1-31-ig várják az önkormányzati fenntartású óvodák jelentkezését az oldalon, ahol – a pályázati dokumentáció mellett – egy olyan, közösen rajzolt képet kell feltölteniük, amely a gyerekek álomfürdőjét mutatja be. Annak érdekében, hogy a program híre minél többekhez eljusson, a szavazással párhuzamosan ajánlani is lehet ovikat a honlapon, a szervezők pedig felveszik velük a kapcsolatot. A jótékonysági akcióhoz idén nagykövetként Kovács-Nyári Diána színésznő csatlakozott, aki az alkotások zsűrizésében is részt vesz. A program beharangozó videója a legfontosabb információkkal itt érhető el.

Hazánk meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata, az újHÁZ Centrum 2018-ban – „Jót tenni jó” kampánya keretén belül – hirdette meg előszőr Pöttöm Fürdő Programját, melynek célja, hogy óvodások álmának megvalósításával segítse a támogatásra és felújításra szoruló óvodákat. A társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított jótékonysági akció 2020-ban szakmai elismerésben is részesült: a Legjobb CSR Program (Közös ügyek - közös felelősség) kategóriában elnyerte a CSR Hungary díjat. A kezdeményezés legfőbb célja a 3-6 éves gyerekek második otthona, az óvoda körülményeinek javítása, és egy kényelmesebb, barátságosabb környezet megteremtése.  A tavalyi évben – a járványügyi helyzetre rugalmasan reagálva – a vállalat úgy döntött, hogy a felújítás helyett egymillió forint értékben érintésmentes szappanadagolókkal és a személyi higiénia fontosságát hangsúlyozó foglalkoztató füzetekkel lepi meg óvodákat, ezzel is segítve a megelőzést.

2021-ben újra útjára indul a Pöttöm Fürdő Program, ahol változás, hogy idén közönségszavazás dönti el, mely pályaművek kerüljenek a döntőbe. A pályázatokra a weboldalon, a program kezdetétől egészen augusztus 8-ig lehet voksolni, majd a zsűri a 11 legtöbb szavazatot begyűjtő közül választja ki a győztest és azt a 10 intézményt, akik kültéri újHÁZikót kapnak. A nyertes mosdóját a pályaműként érkezett gyerekrajz alapján egymillió forint értékben újítja fel a vállalat.  Az önkormányzati fenntartású óvodák július 1-től egészen július 31-ig jelentkezhetnek az  oldalon. Pályázni a szükséges dokumentumok kíséretében és egy, a gyerekek által közösen rajzolt képpel lehet, amely a számukra tökéletes fürdőt ábrázolja. A vállalat szeretné, hogy minél több ovinak lehetősége legyen a felújításra, ezért a pályázati szakaszban lehetőség nyílik intézmények ajánlására is: az ajanlas oldalon, ahol egy rövid űrlap kitöltésével meg lehet jelölni óvodákat, a szervezők pedig gondoskodnak róla, hogy eljusson hozzájuk a program híre.

A kezdeményezéshez idén Kovács-Nyári Diána színésznő csatlakozik, aki a Pöttöm Fürdő Program nagyköveteként nemcsak a kampány népszerűsítésében, de a győztes kiválasztásában is segít. „Végtelen örömmel töltött el az újHÁZ Centrum felkérése, hiszen édesanyaként kiemelten fontos számomra, hogy a gyermekek olyan környezetben tölthessék hétköznapjaikat, amely maximálisan otthonos és komfortos számukra. Izgatottan várom a rajzokat, és mindenkit csak arra tudok bíztatni, hogy jelentkezzen, hiszen a nyertes óvoda egy varázslatos átalakuláson megy majd keresztül” – mondta Kovács-Nyári Diána, a Pöttöm Fürdő Program nagykövete.

A pályázatok elbírálásánál több szempont is meghatározó lesz: az óvodai összlétszám, a mosdó jelenlegi állapota, a felújítást indokló tényezők és a szavazatok száma mind közre játszanak majd a döntésnél. A legjobb alkotást Kovács-Nyári Diána mellett az újHÁZ Centrum vezérigazgatója, Dr. Rázsóné Szórády Csilla és Döry Gábor, a vállalat marketing igazgatója választja ki közösen, a nyerteseket pedig augusztus 13-án hirdetik ki.

„Az újHÁZ Centrumnál kiemelten fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, ezért idén negyedik alkalommal rendezzük meg a Pöttöm Fürdő Programot, ami különösen közel áll a szívemhez. Az elmúlt években rengeteg boldog pillanatot adhattunk az újjá varázsolt fürdőkkel és a színes újHÁZikókkal. Bízom benne, hogy a jövőben még sok-sok ovist lephetünk meg ezekkel. Nagyon várom az idei nevezéseket, hiszen elképesztő látni, mennyi fantázia és kreativitás van a gyerekekben, az pedig, hogy az álmot valóra is válthatjuk, csodálatos érzés” – mondta Dr. Rázsóné Szórády Csilla.

A 2021-es Pöttöm Fürdő Program beharangozó videója – a benne elhangzó legfontosabb tudnivalókkal – a linken érhető el.