A Toronto Nemzetközi Filmfesztivál is meghívta Enyedi Ildikó új filmjét

A feleségem történetét szeptemberben vetítik Észak-Amerikában.

Az amerikai kontinens egyik legnagyobb fesztiváljára, a szeptember 9-18 között tartó 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története. A film világpremierje július 14-én a 74. Cannes-i Filmfesztiválon volt, ahol hosszasan, állva tapsolta a közönség. Enyedi Ildikó legújabb alkotása szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével.

Hamarosan az amerikai kontinensen is bemutatkozik az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, hisz a tengerentúl egyik legnagyobb fesztiváljára, a 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást A feleségem története. A szeptember 9-18 között tartó eseményen több mint 100 új filmalkotást mutatnak be. Enyedi Ildikó legújabb filmjét a Special Presentation szekcióban vetítik majd. A meghívás kapcsán Mécs Mónika, a fim vezető producere elmondta: „A Cannes-i meleg fogadtatás után a következő állomás Toronto. A Testről és lélekről vetítése a TIFF-en nagyon szép emlék számunkra. Bízunk benne hogy a legújabb filmünk is hasonlóan elnyeri az ottani közönség tetszését is, továbbá, hogy az amerikai kontinensen is egyre többekhez eljuttathatjuk Füst Milán szellemiségét.”

Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús, titokzatos szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci - Álmodozók), Sergio Rubini (Interjú), Jasmine Trinca (Fortunata), Josef Hader (Stefan Zweig – Búcsú Európától), Ulrich Matthes (A bukás – Hitler utolsó napjai), Udo Samel (Babilon Berlin), valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.

A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám. A film vezető produkciós irodája, a magyar Inforg-M&M Film (Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Muhi András). A feleségem története magyar, német, olasz koprodukcióban, francia részvétellel, a Nemzeti Filmintézet 1,15 milliárd forintos támogatásával, a német-francia Arte, az olasz RAI, az RTL Klub, az Eurimages és a Kreatív Európa Média közreműködésével készült. További koprodukciós partnerek a német Komplizen Film, az olasz Palosanto films és a patinás francia Pyramide. A film szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.