A Balatonra látogat a BFZ zenés teherautója

Augusztus 13 – 15-ig a Balaton északi partján jár a Budapesti Fesztiválzenekar zenés teherautója.

A budapesti sikeres utcazenélés után, a világhírű zenekar kamaraformációi Csopaktól Szentbékkálláig több helyen megállnak, hogy rövid koncerteken szórakoztassák a nyaralókat, akik az új évadra szóló jegyeket is vehetnek a BFZ zenészeitől.

A hétvégén ismét platóra szállnak a BFZ muzsikusai: ezúttal a Balatonra utaznak, hogy a tó északi partjának nagyobb városaiban és a Balaton-felvidéken zenéljenek. Füred, Csopak, Tihany utcái mellett játszanak Szigligeten, Köveskálon, Szentbékkállán, sőt a káptalantóti Liliomkert piacon és a kővágóörsi zsinagóga kertjében is. A kamaraformációk adta zenei élményen túl az érdeklődők személyesen a zenészektől vásárolhatják meg bérleteiket és jegyeiket a következő szezonra, akár SZÉP kártyával is. A nyár elején nagy sikert aratott a Fesztiválzenekar négy keréken guruló budapesti utcazenélése, amiről egy kisfilmet is készítettek. A részletes balatoni program a zenekar honlapján olvasható.

A BFZ új évada egy hónap múlva, szeptember 9-én indul a Müpában: a Fischer Iván rendezésében látható Poppea megkoronázása című Monteverdi-opera próbái már folynak.

Új évad, bérletek itt. A BFZ 2021–22-es programjáról itt olvashatnak.

Az új évad szezonfüzete elérhető itt.

Hirdetés