Debreceni Virágkarnevál 2021

Karneváli kavalkád augusztus 12-22. között.

A pandémiás helyzet ellenére ismét több tízezren tekinthetik meg a Debreceni Virágkarnevál művészeti alkotásait, a virágkocsikat, amelyből idén 14 készült. A virágkocsik szárazvirágokkal, élővirágokkal és a hollandiai Zundert városából érkező több százezer dália felhasználásával, valamint szobrászok, statikusok és kivitelezők és több száz önkéntes részletekbe menő fáradságos munkájával készülnek el. A virágkocsik témája szabadon mutatja be Debrecen meghatározó nagyvállalatainak, partnereinek küldetését, munkásságát, kapcsolódását a város életéhez.

Ennek apropóján a kompozíciókról augusztus 12-én sajtótájékoztatót tartottak Debrecenben, a Medicor-udvarban. A sajtóeseményen felszólalt Puskás István, Debrecen alpolgármestere és Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A virágkocsit indító cégek, intézmények, szervezetek részéről jelen tudott lenni és felszólalt Átányi Ajtony, FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont igazgatója, Bereczki-Szabó Lászlóné, a DSZC kommunikációs csoportvezetője, Bors Richárd, az „Egy a természettel” Nonprofit Kft. szakmai igazgatója, Domokos Csilla, az A.K.S.D. Kft. szóvivője, Gary Baker, a Teva Gyógyszergyár Zrt. hatóanyaggyártásért felelős igazgatója, Győrösi Pál, a Richter Gendeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok munkatársa, Majoros Petronella, Hajdúszoboszló alpolgármestere és Szőllősi Béla, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának vezetője.

Virágkocsi-korzó

     augusztus 20. Nagyerdei körút, augusztus 21-22. Kossuth tér és Piac utca

A karneváli felvonulás ékköveit, a virágkocsi kompozíciókat ebben az évben is kiállítás formájában láthatja a közönség, augusztus 20–án a Nagyerdei körúton, augusztus 21-22. között pedig a Kossuth téren és Piac utcán kerülnek kiállításra. Augusztus 20-án 21 és 24 óra között esti fényben, kivilágítva is megtekinthetőek lesznek a virágkocsi kompozíciók.

A kiállítás minden helyszínen ingyenesen, védettségi igazolvány nélkül megtekinthető. Emellett a virágkocsik egy része látható lesz Esztergomban, Nagyváradon és Hajdúszoboszlón is.