Szent Imre bemutató előadással és a Zeneakadémia ének tanszakának koncertjével vár hétvégén a Zsámbéki Nyári Színház

Az ünnepi hétvégén különleges előadásokkal készülnek a Zsámbéki Zichy-kastély kertjében.

A Zeneakadémia Ének tanszaka kifejezetten erre az alkalomra válogatta össze műsorát, hogy a kastély ősfás udvarán megszólaljanak ismert és kevésbé ismert egyházi és világi művek – kissé rendhagyó programra hívva a színház közönségét. Augusztus 22-én pedig egy rendhagyó, gondolatébresztő összművészeti előadást mutatunk be, az ünnephez is kapcsolódva Szent Imre címmel, melyet Zsámbékon élő alkotók és a fővároshoz kötődő független előadóművészek közösen hoztak létre.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének tanszakának kamarakoncertjére kerül sor Szent és profán címmel augusztus 21-én a Zichy-kastély udvarán. Dallos Erika tanár az este műsorát Monteverdi, Bach, Händel, Mozart, Brahms, de Falla, Britten egyházi és világi műveiből válogatta össze. Tanszékvezető: Meláth Andrea

A Zsámbéki Nyári Színházban augusztus 22-én sor kerül a zsámbéki művészek által létrehozott Szent Imre című előadás ősbemutatójára. „Lányos fiúcska vagy a viking testőrség vezetője. Ki is volt valójában Imre herceg? Mi megtaláltuk benne a férfit, aki tudja mi a szenvedés, aki e szenvedésen keresztül képes volt eljutni a boldogság teljességére. Darabunk filmművészet és mozgásszínház. Utazás, mely a lélek mélységeibe vezet.” (Fejér Máté, rendező) Az előadás megtekintését csak 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

„A herceg halála pillanatában, a bizánci püspök éppen körmenetet mutatott be, látta Imre lelkét, amint angyalok kísérik az égbe, míg lábaiba ördögök kapaszkodnak.”

Színház, fotóművészet, szobrászat, zene.

Két színész játéka és a térbe vetített mozgó-kép.

A Zsámbéki Nyári Színház ősbemutatója egy rendhagyó, gondolatébresztő összművészeti előadás Szent Imréről, a magyar trón örököséről, akit soha nem koronázták meg és akinek élete ezer éve a szerzetesi tisztaság mintaképe.

Az előadás Zsámbékon élő alkotók és a fővároshoz kötődő független előadóművészek közös produkciója.

Alkotó/előadó: Mózes Zoltán, Philipp György

Alkotótárs: Fejér Máté

Film: Fejér János, Liszkay Lilla

Zene: Fejér Simon, Kersztes Nagy Árpád, Philipp György

Asszisztens: Fazekas Anna

Az előadás megtekintését csak 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

A Zsámbéki Nyári Sznházi további előadásai

    aug. 28-án Platon Karataev koncert

    aug. 29-én Péterfy-Novák Éva: Egyasszony Tenki Rékával a főszerepben Paczolay Béla rendezésében.

Az előadásokról bővebb ismertető és jegyek a honlapon és a zsambek oldalon. A műsorváltozás jogát fenntartják! Előadásaik a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően látogathatók, információk a honlapon.