Lövések a Broadwayn

Nagyszabású produkció - egyben hazai ősbemutató - a Thália Színházban.

A tavaly szeptemberben bemutatott Gyilkosság az Orient Expresszen című Magyarországon egyedülálló látványvilágú krimi után ismét egy nagyszabású produkcióval nyitja meg új évadát a Thália Színház 2021. szeptember 11-én. A Woody Allen legendás filmjéből készült Broadway-musical az 1920-as és 30-as évek fantasztikus swing-slágereivel igazi csemegének ígérkezik. Az előadás Béres Attila rendezésében kerül színre.

A történet New Yorkban játszódik, 1930-ban. A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni. A próbák megkezdődnek, és a Broadway-premier hatásosabb nem is lehetne: élesben lőnek a színpadon.

Nick Valentit, a véreskezű New York-i maffiafőnököt Szabó Győző, első számú gengszterét, Cheech-et, Ember Márk, a nagy múltú primadonnát Szinetár Dóra, a törekvő drámaírót Hevesi László játssza. További szerepekben Mórocz Adrienn, Mentes Júlia Virginia, Szervét Tibor, Nagy Viktor, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Hunyadkürti István és Ikotics Milán lesz látható. 

A darab jelmeztervezője Pilinyi Márta. Látványtervező: Horesnyi Balázs, post-production: Freelusion. Zenei vezető: Bolba Tamás, karmesterek: Bolba Tamás és Zádori László, koreográfus: Barta Dóra.

Friss információk a megújult Thália Színház honlapon itt olvashatóak.