Népzene és táncok a Kárpát-medencéből a Magyar Állami Népi Együttes Zenekarával és táncosaival

Szeptember 14-én a Várkert Bazár, Rendezvényteremben.

Idei nyári programsorozatát a Magyar Állami Népi Együttes – Népzene és néptánc a Kárpát-medencéből koncertjével zárja a Várkert Bazár. A koncerten Erdély, Kárpátalja, Felvidék és Délvidék változatos, mindig magával ragadó, egyedi muzsikái szólalnak meg. A szeptember 14-i esten közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes táncosai.

A Kárpát-medence hagyományai saját történelmünk mellett egyben Európa ezredéves kultúratörténetéről is vallanak, hiszen ide minden nyugati hatás is megérkezett a századok folyamán és elkeveredett a hazai szokásokkal. A magyarok s a Kárpát-medencét kitöltő történelmi Magyarországon velük szimbiózisban élő más (román, szlovák és délszláv) nyelvű népek olyan régi európai hagyományokat őriztek meg, amelyek a kontinens nyugati felében már rég feledésbe merültek.

Az 1951-ben alapított Magyar Állami Népi Együttes hivatása és feladata a magyar nyelvterület néptáncának és népzenéjének, mint nemzeti értéknek a gyűjtése, életben tartása és színpadi formában való továbbadása. A színpompás, gazdag repertoár az Együttest a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte: hét évtizedes fennállása alatt 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel és több mint 7,5 millió néző elismerését vívta ki.

Fellépnek:

A Magyar Állami Népi Együttes Zenekara és a Magyar Állami Népi Együttes táncosai

További információk itt.