Múltba repítő kalandok Pécsett

Kulturális Örökség Napjai.

Ingyenes tárlatvezetéssel és élőszereplős kalandjátékkal várja látogatóit a Cella Septichora Látogatóközpont szeptember 17-19. között. A pécsi világörökségi helyszínek központja, a Cella Septichora Látogatóközpont csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz.

Ennek keretében Örökségünk nyomában: kalandjáték a múltban címmel zajlik az a nyomozós, élőszereplős program, ahol az Improvokál Társulat tagjaival eredhetünk az eltűnt római kori leletek nyomába. A történelmi programon szórakoztatva idézik meg az ókori múltat a korhű ruhába öltözött, római korban élt személyek, történelmi karakterek. A jó hangulat garantált, miközben együtt visszautazunk a múltba, hogy teljesítsük a küldetést, azaz visszaszerezzük a 4 eltűnt antik tárgyat, mielőtt az idő lejárna!

A program szeptember 17-18-19-én 15:30-kor kezdődik.

Amiről a sírok mesélnek... címmel ingyenes tárlatvezetést tartanak a Cella Septichora Látogatóközpont állandó régészeti kiállításán szeptember 19-én 11:00 órától. A séta során a római kori Pécs, Sopianae temetkezéseinek anyagaiból származó leletekkel, többek között egész csontvázzal, koponyákkal, betegségek jeleit mutató csontokkal és a sírokból előkerült tárgyakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállított tárgyak másolatait kezükbe is foghatják a résztvevők.

A programok létszáma limitált, a részvételhez regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken:

+36 72 224 755

info@pecsorokseg.hu