Sok-sok mosolyt rajzoltak a varázsceruzák a Sérült Gyermekek Napján

A jótékonysági gyűjtést tovább folytatja a Civilút Alapítvány.

Több ezer színesceruzát és egyéb rajzeszközt adott át a Civilút Alapítvány szeptember 13-án, a Sérült Gyermekek Napján a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetség (ÉFOÉSZ) által rendezett egésznapos programon a Varázsceruza jótékonysági gyűjtésre eddig beérkezett adományokkal a fogyatékossággal élő gyermekeket és fiatalokat ajándékozták meg. A Civilút Alapítvány jótékonysági akciója szeptember végéig folytatódik, aki csatlakozni szeretne a Varázsceruza akcióhoz, még megteheti. 

Idén 2. alkalommal indította el a Civilút Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Varázsceruza jótékonysági akciót; rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és felnőttek számára.

A tavalyi évben 6265 csomag rajzeszközt gyűjtöttünk össze, amelyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével juttattunk el a fogyatékossággal élő gyermekeknek. Idén pedig arra gondoltunk, hogy a jótékonysági akció keretében eddig összegyűlt rajzeszközöket személyesen adjuk át a fogyatékossággal élőknek – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kuratóriumi tagja.

A rendezvényen a fogyatékossággal élő gyermekeknek és fiataloknak több ezer színesceruzát és egyéb rajzeszközt adtak át, amelyeket az adományozók segítségével gyűjtött össze az Alapítvány. A Varázsceruza jótékonysági gyűjtéshez magánszemélyek mellett ezidáig csatlakozott már az Auchan Magyarország Kft., a Vérteserdő Zrt., a Hillbrown Consulting Kft. a Príma Kft., a Humanitás Szociális Alapítvány és a Szemfüles Egyesület a Gyermekekért. Gyűjtőpontként segítette az akciót a Bake My Day Hegyvidék pékség.  

A Civilút Alapítvány szeptember végéig folytatja a rajzeszközök gyűjtését, a cél, hogy még több rajzeszközt gyűjtsenek össze és ezzel még több mosolyt rajzoljanak a sérült, fogyatékos gyermekek és fiatalok arcára. Az alapítvány elsősorban rajzeszközöket, színes ceruzákat, zsírkrétákat, festékeket, filctollakat gyűjt, de szívesen fogadnak kifestőket, matricákat, füzeteket, tolltartókat is.

Aki csatlakozna az jótékonysági gyűjtéshez, az szeptember 30-ig tud segíteni. Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára. Az adományok postán is elküldhetők az Alapítvány címére: Civilút Alapítvány - 1112 Budapest, Olt utca 23.

Gyűjtőpontokon is le lehet adni az adományokat:

-      Egyszülős Központ (1085 Budapest, Üllői út 30.)

-      Tisztelet Társasága (1051 Budapest, Sas u. 1.)