Üzenet a Magyar Dráma Napján

Szeptember 21-én ünnepeljük a Magyar Dráma Napját.

Idén - a Színházi Világnapon már hagyományos üzenethez hasonlóan - Az ember tragédiája 2.0 című előadás premierjéhez (szeptember 25.) kapcsolódva a dráma négy írója fogalmazta meg gondolatait a jeles nap kapcsán.

A Vörösmarty Színház Az ember tragédiája 2.0 című előadását szeptember 25-én mutatja be. A grandiózus színháztörténeti vállalkozás a teljes társulat közreműködésével folytatja a madách-i gondolatmenetet, végigkalauzolva a nézőt a 20-21. század mérföldkőnek számító történésein. A Magyar Dráma Napja alkalmából a Vörösmarty Színház rejtélyes, meglepetésekkel teli kulisszajárást szervezett, amelynek keretén belül a látogatók Az ember tragédiája 2.0 egyik próbájába is betekinthet. Fogadják szeretettel Závada Pál, Márton László, Darvasi László és Tasnádi István üzenetét!

Négy író, négy rendező, egy társulat és egy könyv

– Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatója –

Vörösmarty Színház – szeptember 25., 26., 30.; október 24. – Székesfehérvár

Szeptember 25-én megelevenedik a múlt, beleshetünk Picasso műtermébe, részt vehetünk a Titanic (lásd fotó) indulásának előestéjén egy bálon, a nagyváradi és a berlini pezsgő kulturális életben is megmártózhatunk, és napjaink, valamint a közeljövő fenyegető globális problémáinak tükrébe is belenézhetünk. A 2021/22-es évadot a Vörösmarty Színház egyik kiemelt vállalkozásával, Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatójával folytatja.

Madách Imre a XIX. század végén befejezte nagy emberiség-költeményét. De a történet nem ért véget. A Vörösmarty Színházat az izgatta, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel és milyen történetekbe sodorta Ádámot és Évát a huszadik század. Felkérésükre ennek nyomába eredt a mai magyar irodalmi élet négy kiváló személyisége, Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál.  Színházunk négy rendezője, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János állítja színpadra a grandiózus művet, amely a teljes társulat közreműködésével kalauzolja el a közönséget a közelmúlt, a jelen és a jövő kalandokban gazdag virtuális túráján. Négy író, négy rendező, egy társulat – ez a garancia arra, hogy Madách művének folytatása valóban húsba markoló, elgondolkodtató és felemelő élményt nyújtson.

Szeptemberben Lucifer ismét „új utakra” vezeti az első emberpárt és a kedves publikumot: Picasso születésnapjára, a Titanic indulásának előestéjére, a ’30-as évek Nagyváradjára és Berlinjébe, a berlini fal leomlásáig, valamint a közeli jövőbe, egy csendes-óceáni szemétszigetre.

Az ősbemutatóhoz kapcsolódva már megjelent Az ember tragédiája 2.0 című könyv, a Kossuth Kiadó gondozásában. A köteteket a színház előterében lehet megtekinteni és megvásárolni. További információk itt.