Memória melódia - a zene erejével a demenciával élőkért

Alzheimer Világnap a Skanzenben 2021. szeptember 26.

A szentendrei Skanzen már évek óta csatlakozik a szeptember 21-én megtartott Alzheimer Világnap rendezvényeihez, hogy felhívja a figyelmet az egyre többeket érintő betegségre. Világszerte 50 millió ember él Alzheimer-kórral és más demenciával, Magyarországon közel 300 ezer érintettről tudunk.

Idén a Budapesti Filharmóniai Társasággal, és az Alzheimer Cafékkal közös Memória Melódia programsorozat részeként a zene gyógyító ereje kerül a Skanzenben is a programok középpontjába, hiszen a muzsika nemcsak örömforrás, hanem az emlékek felidézésének egyik hatékony eszköze.

Szeptember 26-án Zenével a lélekért címmel Nyíri-Nagy József, a Magyar Zeneterápiás Egyesület elnöke a Budapesti Filharmóniai Társaság vonósnégyesével tart zeneterápiás foglalkozást, amelyet a társaság fúvósaiból alakult Wind+ Együttes koncertje követ. Emlékszel? címmel az Alzheimer Naphoz bringatúra kapcsolódik a Skanzenben, de megismerhetik a múzeum Nekem szól! Egészségértés díjas Demencia programját is, amely segíti, hogy az emlékezetvesztéssel küzdő betegek élményekkel töltődjenek fel.

A rendezvény keretében az érdeklődők előadásokat hallgathatnak, ahol a legújabb kutatási eredményekről is értesülhetnek. Fény derül mozgás és tánc gyógyító hatására, lesz örömtánc és nordic walking bemutató. Kézműves foglalkozások mellett logikai és memóriafejlesztő játékok várják a látogatókat. 

Részletek itt.

Hirdetés