Hatalmas siker az UNICEF Magyarország Két kis dínó programja

Jön az újranyomás!

Az UNICEF Magyarország Két kis dínó programjában névre szóló postai levélcsomagot kapnak a gyerekek Berg Judit meséivel. A szervezet a nagy érdeklődésre való tekintettel újranyomja a levélcsomagokat, így a kedvelt figurák mostantól újabb családok ezreihez jutnak el, tartalmas időtöltést kínálva a szülőknek és gyermekeiknek.

A Két kis dínó programra regisztráló családok 12 hónapon át, havonta egy névre szóló levélcsomagot kapnak a József Attila-díjas írónő, Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel. A család az UNICEF Magyarország segítségével és a dínókkal együtt „utazhatja be” a világot. Trikó és Nyamm 12 távoli országba kalauzolja el a 4-10 éves felfedezőket, hogy bemutassa a magyar gyerekek és szüleik számára a madagaszkári, bangladesi, mongol, vagy éppen az elefántcsontparti gyerekek mindennapjait.  Ezen kívül megismerhetik az UNICEF munkáját is az adott országokban. A levélcsomagokat a postás kézbesíti, a mesék mellett kreatív feladatlapokat, térképet, képeslapot is kézbe vehetnek a címzettek.

A Két kis dínó program eddig elért eredménye a szervezet minden várakozását felülmúlta: a korábban kinyomtatott levelek szinte mind „tulajdonosra” leltek, az érdeklődés akkora Berg Judit mesehősei iránt, hogy az UNICEF Magyarország úgy döntött, újra felzúghatnak a nyomdagépek. Azok, akik regisztrálnak a programra, nemcsak hasznos és érdekes tartalomhoz jutnak, hanem egyúttal az UNICEF gyermekeket segítő munkáját is támogatják, tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást nyújtanak a Föld legnehezebb sorsú gyerekei számára.

Az UNICEF Magyarország legfőbb célja, hogy élményt és meglepetést szerezzen a család minden tagjának, és a meséken át a szülők és gyermekeik együtt fedezhessék fel a világot. „A meséknek van egy olyan csodálatos tulajdonságuk, hogy segítenek feldolgozni a bennünk lévő érzéseket, vagy egyszerűen „csak” bemutatják, milyen színes a világ. A Két kis dínó levélcsomag meséi hol humorosan, hol meghatóan edukálják a gyerekeket, legyen szó akár a kézmosás vagy az oktatás fontosságáról, távoli világok gyerekeinek öröméről és bánatáról. A meséket általában a szülő olvassa fel a gyereknek, és ez a közösen töltött idő azért fontos, mert abból a gyermekből, aki kiskorától kezdve rendszeresen hall meséket otthon, nagyobb eséllyel válik olvasó felnőtté” – mondta el Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője.

A Pagony kiadó a gondozásában megjelent, 6 kötetes Két kis dínó könyvsorozathoz kapcsolódóan kreatív íráspályázatot indított 3-4. osztályos tanulóknak, ahol a legügyesebbek többek között az UNICEF Magyarország mesecsomagjait nyerhetik meg.

Regisztráció és még több információ a mesecsomagokról, valamint az íráspályázatról elérhető az UNICEF Magyarország honlapján.

A kampányról készült animációs kisfilm itt megnézhető