Bells & Spells - Victoria Thierrée Chaplin a MITEM-en

Október 1-én és 2-án a MITEM fesztiválon lép fel Victoria Thierrée Chaplin és Aurelia Thierrée Bells & Spells című előadásával.

Ez alkalommal üzentek a kedves nézőknek! A videót és az előadás trailerét itt találják.

Sok-sok humor és kedves kis bolondság tündöklése jellemzik Victoria Thierrée Chaplin világát. E rendezésében Aurélia Thierrée egy kleptomániás bőrébe bújik bele.

Aurélia megnyitja előttünk nyugtalansággal és költészettel átitatott képzeletvilágának kapuit. Belemerülve egy kleptomániás létezésbe, a sokoldalú művész a figurát úgy jeleníti meg, mintha azok a tárgyak, amiket ellop, visszahatnának rá, és manipulálnák őt. A tárgyak, amelyek pusztán a fejében létező világhoz tartoznak.

Egy fogas járkálni kezd. A székek és az asztal csúszkálnak, kereket oldanak, miközben szétnyílik egy fal, és rajta keresztül váratlanul beszökken egy táncos pár.  Egy szoknya egyszer csak önálló életet kezd élni… A különös és a csodálatos találkoznak itt. Mindenféle varázslatnak vagyunk tanúi, amelyek mosolyra és álmodozásra sarkallnak. A Bells and Spells előadásban nincs semmi logika, semmi ésszerűség, semmi komolyság. Aurélia Thierrée és Jaime Martinez hallucinációszerű vidékekre vezetnek minket, ahol szabadon kel egybe a szürrealista humor és a tündéri varázslat.

„A munkánk nagyon ösztönös: nincs semmiféle forgatókönyvünk. Victoria elképzeli a díszletet, a színpadot… Fényképekből, zenékből merít ihletet, hogy megalkossa az előadás látványtervét. Ezután én szabadon mozgok ebben az univerzumban, amit szép lassan a magamévá teszek.” – mondja Aurélia Thierrée, aki a szülei cirkuszi sátrában nőtt fel, és az általuk létrehozott előadásokban teltek tanulóévei. Később a legendás londoni Tiger Lillies Circus-szal lép fel, majd varieté és kabarészínházi előadásokban Berlintől New York-ig. Partnere, Jaime Martinez a Puerto Ricó-i származású táncos, a Parsons Company egyik alapítója, nagyhírű ballettek táncosa, aki Victoria Thierrée Chaplin valamennyi rendezésében szerepel.