A szakadár

Oscar-díjas rendező filmje érkezik a mozikba a világot sokkoló Hasogdzsi-gyilkosságról.

Október 7-től érkezik a hazai mozikba az Oscar-díjas Brian Fogel pattanásig feszült oknyomozó thriller-dokumentumfilmje az esetről, amely megdöbbentette a világot.

2018-ban a világsajtó egyik vezető híre volt a Washington Post újságírója, a Szaúd-Arábiai származású Dzsamál Hasogdzsi esete, aki Közel-Kelet egyik legjelentősebb rendszerkritikus értelmiségijeként nyomtalanul eltűnt, miután hivatali ügyek miatt besétált Szaúd-Arábia isztambuli nagykövetségére. A menyasszonya és a világ minden részéből a segítségére siető szaúd-arábiai kivándorlók nyomozást indítottak, ami felkavaró részleteket tárt fel az újságíró meggyilkolásáról és a háttérben húzódó geopolitikai összefonódásokról.

Bryan Fogel rendező – aki a profi sport legsötétebb oldalát és doppingbotrányait bemutató “Icarus” című filmjéért Oscar-díjat nyert – pattanásig feszült oknyomozó “thriller-dokumentumfilmet” készített az esetről. A “The Dissident – A szakadár” a kultikus Sundance Filmfesztiválon debütált és nemzetközi fesztiválkörútján számos szakmai elismerést kapott, többek között a hazai Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelt.

A szakadár (The Dissident) október 7-től érkezik a hazai mozikba, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

The Dissident – A szakadár

színes feliratos amerikai film, 2020 (16)

rendezte: Bryan Fogel

Producer: Bryan Fogel, Jake Swantko, Mark Monroe, Thor Halvorsse

Forgatókönyvíró: Bryan Fogel, Mark Monroe

Operatőr: Josh Braunreuther

Szereplők: Omar Abdulaziz, Fahrettin Altun, John O. Brennan, Hatice Cengiz