Hatalmas sikerrel zárult az idei újHÁZ Centrum Pöttöm Fürdő Program

Egy győrsövényházi óvoda mosdófelújítást, további 10 intézmény szabadtéri újHÁZikót nyert.

Véget ért az újHÁZ Centrum idei Pöttöm Fürdő Programja. Az építőanyag-kereskedelmi hálózat azzal a céllal hirdette meg a pályázatot – idén már a negyedik alkalommal –, hogy több mint 1 millió forint értékű mosdófelújítással, illetve kültéri újHÁZikó játszóházakkal segítsen óvodákat. Az intézmények a kitöltött pályázati dokumentumok mellett egy, a gyerekek álommosdóját ábrázoló képpel jelentkezhettek. A kiválasztás első körben közönségszavazással zajlott, a 11 legtöbb voksot kapó ovi közül zsűri választotta ki a győztest. A pályaműveket Kovács-Nyári Diána és az újHÁZ Centrum vezetőségének tagjai értékelték. A nyertesről és az ünnepélyes átadásról készült videó itt érhető el.

A programot 2018-ban azzal a céllal indította az építőanyag-kereskedelmi hálózat, hogy mosdófelújítással és kültéri játszóházak adományozásával segítse az óvodákat. A pályázatra – idén először – online, a kicsik álommosdóját ábrázoló rajzokkal tudtak jelentkezni az intézmények. A rengeteg induló közül a legjobb 11 pályaművet a közönség szavazatai alapján választották ki. Ezt követően Kovács-Nyári Diána, a Pöttöm Fürdő Program nagykövete, valamint az újHÁZCentrum vezérigazgatója, Dr. Rázsóné Szórády Csilla és Döry Gábor, a vállalat marketing igazgatója döntötték el, mely 10 óvoda udvara gazdagodik újHÁZikó játszóházzal, és melyik intézmény kapja a fődíjat, az 1 millió forint értékű mosdófelújítást. A zsűrizés során a győrsövényházi Tündérkastély Óvoda került ki győztesként, a megújult mosdóhelyiséget szeptember 24-én, ünnepélyes keretek között adták át, az intézmény dolgozóinak és óvodásainak legnagyobb örömére. A 10 újHÁZikóból pedig szinte az ország minden tájára jutott.

„Három évvel ezelőtt a társadalmi felelősségvállalás jegyében indítottuk az azóta CSR Hungary díjas Pöttöm Fürdő Programunkat. Hatalmas öröm számunkra, hogy újból segíthettünk 11 intézménynek a korszerű, modern óvodai környezet megteremtésében. Úgy gondolom, mind a több mint 1 millió forint értékű felújítási támogatás, mind az újHÁZikók a lehető legjobb helyre kerültek” – mondta el Dr. Rázsóné Szórády Csilla. A pályázat győztes óvodája egy korábban kastélyként működő épületben található. A létesítmény a közelmúltban új külsőt kapott, de több belső munkálat, például a mosdóhelyiség felújítása még váratott magára.
„Izgatottan pályáztunk a Pöttöm Fürdő Programra. Az elavult mosdóhelyiségünket már nehéz volt tisztán tartani, pedig erre a pandémiás helyzetben még nagyobb szükség lett volna. Ráadásul bővült a létszámunk, így a felújítás a higiéniás biztonságuk mellett a gyerekek kényelmét is szolgálja. Boldogok vagyunk, hogy ennyi szavazatot kaptunk, és a zsűri is a mi pályaművünket találta a legjobbnak – a gyerekek szívesebben használják majd a szép új, színes helyiséget, mint a korábbit” – mondta Szűcs Lászlóné óvodavezető.

Az idei programhoz Kovács-Nyári Diána színésznő is csatlakozott, aki márkanagykövetként mind a program és a felhívás népszerűsítésében, mind pedig a zsűrizésben aktív szerepetvállalt.
„Kisgyermekes anyukaként számomra személyesen is fontos, hogy a legkisebbek biztonságos, komfortos és otthonos közegben nőjenek fel. Szívesen csatlakoztam a programhoz, a varázslatos pályaművek zsűrizése pedig izgalmas és örömteli feladat volt. Örülök, hogy én is jelen lehettem az átadáskor, felemelő érzés volt látni, ahogy az óvodások birtokba veszik álommosdójukat és játszóházaikat” – tette hozzá Kovács-Nyári Diána.
Az idei Pöttöm Fürdő Program győztesét bemutató kisfilm az ezen a linken tekinthető meg.
 

Hirdetés