Esszencia – Ünnepi Hangverseny október 23-án

Pécsett az október 23-i ünnepi programok zárásaként este 19 órától Esszencia címmel hallható ünnepi hangverseny a Kodály Központban. A részvétel ingyenes!

Népzene, klasszikus zene és jazz keveredik a koncerten, ahol vidám és szomorú dalok, hagyományos és progresszív zenei elemek esszenciája fogadja a közönséget. Olyan neves zenészek lépnek színpadra, mint a Fonogram-díjas Lakatos Róbert (klasszikus brácsa, hegedű), Bognár Szilvia (ének) és a világ egyik legismertebb cimbalomművésze, Balogh Kálmán. A Csík Zenekar alapító tagja, a Kossuth-díjas Kunos Tamás népi brácsán, az Irie Maffiából ismert Kováts Gergő szaxofonon, klarinéton és fuvolán működik közre, míg nagybőgőn a Dresch Vonós Quartet tagja, Bognár András játszik.

Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz. Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát. Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen
magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját.

Pécs, Kodály Központ
2021. október 23. 19:00
A részvétel ingyenes, de jegyhez kötött. Egy vásárló maximum 4 db jegyet igényelhet.
Jegyigénylés itt.
A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján a koncert korlátozás nélkül látogatható.