Határtalan tehetségek a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjében

Döntőjéhez érkezik a Virtuózok V4+ pénteken 20.35-kor a Duna Televízióban.

A klasszikus zenei tehetségkutató idén is nemzetközi színtéren valósul meg, a Visegrádi Négyek mellett Horvátország részvételével. Öt nemzet tíz kiválósága lép színpadra világsztár zsűritagok, HAUSER és Plácido Domingo előtt. Hétről-hétre ifjú művészek varázsolták el a Virtuózok V4+ nézőit. A magyar válogató adások után négy tehetség kapott lehetőséget, hogy hazánkat képviselhesse, és nemzetközi szinten is megmutathassa tudását. A zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei foglaltak helyet: hazánkat az idén is Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes képviseli. Az egyszemélyes "szuperzsűri" ismét Maestro Plácido Domingo világhírű operaénekes-karmester. Nézzék meg a Plácido Domingo koncertfilmajánlót itt!

Mellette még egy világsztár csatlakozik a döntőben az ítészekhez, Horvátországot atöbbmilliós követőtáborral rendelkező csellóművész, HAUSER képviseli. A világhírű csellista szerint a mostani mezőnyben nagyon sok kimagasló tehetség van. „Minden versenyző különböző, de mindig vannak, akik kitűnnek társaik közül, náluk egyből érezhető, hogy Istenadta tehetségek. Ilyen jó néhány feltűnt a mostani Virtuózokban, ők igazi zsenik” – hangsúlyozta HAUSER. HAUSER legjobb pillanatai a Virtuózokkal itt.

A döntőbe mind az öt országból két kiemelkedő tudású zenész jutott be. A két magyar finalista, Braun Áron marimba játékával, míg Oláh Vilmos virtuóz gitárjátékával győzte meg a zsűrit. A fellépőket ezúttal is Magyarország egyik legnevesebb szimfonikus zenekara, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével. A verseny résztvevői a klasszikus zene jövőjét jelentik, olyan magas színvonalat képviselnek, amely a világon bárhol megállná a helyét.

Jó hír a Virtuózok és Maestro Plácido Domingo rajongóinak: bár a műsor véget ér december 17-én, de a Virtuózok nem állnak meg! Egy hétre rá, karácsonykor publikálják a Virtuózok YouTube csatornáján a nyári közös koncertjüket Plácido Domingóval.A koncertfilmet a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak szóló köszönetnyilvánításként készítettek el.

A Virtuózokkal kapcsolatos minden információ megtalálható a műsor weboldalán.

Virtuózok V4+ döntő – december 17-én 20.35-től a Duna Televízió műsorán!

Hirdetés