Online beszélgetés Péterfy Gergellyel

A Magdolna 5-7 ünnepi különadása.

Fogadja szeretettel karácsonyi meglepetésünket, amelyet az ünnepi hétvégét követő kedden, december 28-án délután öttől „vehet át” a könyvtár Facebook-oldalán. Ez egy online beszélgetés Péterfy Gergellyel, egyebek mellett az önéletrajzi elemekkel megtűzdelt B oldal, A tűzoltóparancsnok szomorúsága, a Halál Budán, a Kitömött barbár, A golyó, amely megölte Puskint című regények szerzőjével.

Nem akármilyen, irodalomhoz kötődő családfával büszkélkedhet a József Attila-díjas alkotó, aki kötetei mellett forgatókönyveket is jegyez. Dédapja Áprily Lajos költő, nagyapja Jékely Zoltán író-költő, nagyanyja Jancsó Adrienne előadóművész volt.

Ő maga jelenleg Olaszország és Kisoroszi között ingázik. Így talán kevesebbszer látja színpadon húgát, Péterfy Borit, de ugyanannyit olvashatja másik testvére, Péterfy Sarolt irodalomtörténész munkáit. Emiatt szakmai témák és az olvasói kíváncsiskodás mellett önként adódik az a kérdés is, hogy miért létesített második lakhelyet az itáliai Todiban, és miért pont ott?

Kezdés: 2021. december 28-án, kedden 17:00 órakor

Helyszín: a könyvtár Facebook-oldala.

A programról olvashat a honlapon is.

Hirdetés