Electro Party és Horror Filmmaraton is színesíti a 12. Frankofón Filmnapok programját

Március 17-27. között 23 filmet láthat a magyar közönség.

A budapesti Uránia és Toldi moziban, az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben 23 kortárs frankofón alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok versenyprogramjából, valamint a César díj jelöltjei és nyertesei közül több is megtekinthető lesz. Az esemény nyitófilmje François Ozon legújabb alkotása, a Minden rendben ment. Történelmi filmek, drámák, vígjátékok, családi film, thriller, krimi, zenés film és több dokumentumfilm van a kínálatban és különleges kiegészítő programok is színesítik az eseménysorozatot. A filmekről lásd korábbi ismertetőnk.

Március 18-án Horror Filmmaratont tartanak, másnap a Laurent Garnier: off the record című film vetítése után pedig electro party lesz a Toldi moziban.

Az elektronikus zene egykori úttörőjéből mára ikonná vált DJ, Laurent Garnier harmincéves pályafutása alatt New Yorktól Tokióig, Hongkongtól Detroitig és Londonig sok helyen és hatalmas tömegek számára keverte a talpalávalót. És ahogy a személyes vallomásokból kiderül, ezzel még a társadalom átalakulásához is hozzájárult. Ebben a dokumentumfilmben Garnier és más élő legendák, mint Jeff Mills, Carl Cox, Richie Hawtin és Miss Kittin,  három évtized zenéjén keresztül, őrületes ritmusokkal vezetnek minket a house zenébe Chicago és Detroit között, az illegális rave partikon keresztül a berlini Love Parade-ig. Táncoltatás és társadalomformálás magas fokon. 

A francia filmek mellett szerepel egy-egy belga, svájci, tunéziai, marokkói és kanadai alkotás is: Mia Hansen-Løve a Cannes-i versenyprogramban debütált filmje, a Bergman szigete - Tim Rothszal a főszerepben, Jacques Audiard szintén Cannes-ban bemutatott, négy önmagát kereső fiatal történetét ábrázoló, szexualitással átszőtt Ahol a nap felkel Párizsban című alkotása, a Cannes-ban Queer Pálma-díjjal értékelt Intenzív találkozások című vígjáték, a startupok coolságát könyörtelen humorral kikezdő Foglalkozása: szülő című vígjáték, valamint A kis Nicolas és az elveszett kincs című családi film a későbbiekben hazai forgalmazásba kerülnek.

A filmnapok weboldala itt,    YouTube trailer itt,    Facebook esemény itt.