Kém a szomszédban - Egy újabb szerethetően gagyi Jackie Chan film

Érdemes leszögezni, mit is vár az ember fia egy Jackie Chan filmtől. Először is talán rengeteg nagyszabású verekedős jelenetet. No, meg persze maximum némi aranyos humort. Tehát összességében semmi nehezen emészthető, világmegváltó gondolatot. Vajon mit nyújt a legújabb Jackie Chan film, a Kém a szomszédban?

Bob, a beépített titkos szuper-kém (Jackie Chan), miután kivont a forgalomból rengeteg bűnözőt, über-gonosz, világuralomra vágyó diktátorjelöltet, úgy dönt, feladja eddigi életét, és feleségül veszi a szomszédban lakó barátnőjét Gillient (Amber Valletta). Ám a nő csomagban jár, van 3 gyermeke, és a lurkók bizony ki nem álhatják az „unalmas tollkereskedőt”. Miután Gilliennek hirtelen el kell utaznia, Bobra marad a feladat, hogy vigyázzon a vadócokra. Az egyik kölyök azonban véletlenül letölt egy szupertitkos fájlt, úgyhogy nemsokára megérkezik Bob ősellensége, a gonosz orosz terrorista és csapata, hogy elkapja őket.

Az alaptörténet megmosolyogtatóan kiszámítható, a képi világ, és például a kémkütyük eléggé bénácskák, az orosz ellenségek pedig leginkább komikusak, mintsem félelmet keltőek. Tehát az egész film kicsit komolytalannak hat. Elgondolkodnunk nem kell, teljesen kikapcsolhatjuk az agyunk. De talán pont ez a pozitív benne. Amolyan pihentető film, ami már annyira gagyi, hogy egészen megszeretjük. Van néhány kedves poén is, bár sokszor leginkább csak kínunkban nevetünk.

Verekedős jelenetből sincs már annyi, mint Jackie Chan fénykorában, de a film elég lassú ahhoz, hogy ez ne legyen annyira zavaró. Még így is tátva marad a szánk, hogy a kora ellenére milyen jól mozog.

Összességében leginkább olyan vasárnap délutáni érzésünk támad tőle, mikor ebéd után, kissé álmatagon semmi másra nem vágyunk, mint egy kis jóleső lazításra. Egyszer megnézhető film, a gyerekeseknek szinte kötelező, de egészen biztos, hogy másnap már nem fogunk beszélgetni róla. Talán nem is ez volt a cél.

5/10 pont

Kém a szomszédban (The Spy Next Door) - amerikai akciófilm, 94 perc, 2010
rendező: Brian Levant
szereplők: Jackie Chan (Bob Ho)