Folytatódik „A színház mindenkié” program a Bethlen Téri Színházban

200 forintért spanyol újcirkuszi előadást láthat a közönség.

Ismét példátlan kedvezménnyel, szinte ingyen lehet részt venni a Bethlen Téri Színház május 26. és május 27-i este hét órakor kezdődő La Prima című előadásán a „A színház mindenkié” programnak köszönhetően. A program a Blaskó Péter nevével fémjelzett GRANE- Képzelgések Peer Gynt nyomán című prózai előadással kezdődött, most az újcirkusz szerelmeseinek szeretne a teátrum kedveskedni a 200 forintos jegyárral.

A La Prima különlegessége, hogy a cirkusz és a színház találkozik a Bethlen Téri Színház színpadán, köszönhetően a Magyarországon élő és alkotó spanyol művész duónak; Eva Morának és Marta Matovellének. A kedvezményes jegyeket a Bethlen Téri Színház oldalán lehet megvásárolni.

A Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatója, dr. Váczi László szerint a színház élménye mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények között él.

„Nálunk a Bethlenben fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat. A koronavírus, az áremelkedések, a szomszédban zajló háború, csak pár dolog, ami miatt az emberek kétszer is meggondolják, hogy mire költsenek. A kultúra azonban mindenki számára elérhető kell hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni. Színházunk meghatározó pillére a tánc és az újcirkusz, ezért is éreztük kötelességünknek, hogy ezen a két estén bárki magáénak tudhassa a színház- és a cirkuszművészet találkozásának varázsát– mesélte dr. Váczi László, aki hozzátette; tervei szerint a program a következő évadban is folytatódni fog.

Marta Y Eva: La Prima

Martat nem érdeklik a szuperhősök, sokkal inkább a nő a vonaton, aki éppen a táskájába nyúl. Eva azon tűnődik, manapság vajon az emberek is egyszer használatosak-e. Marta a levegőben szeret mozogni, Eva inkább a földön táncol. Marta ideges és nyugtalan, Eva nyugodt és kitartó. Marta tisztán érthető, Eva absztrakt. Egyikük magas, másikuk alacsony. Egyik, másik, mindketten. Az előadás e kettősség, azaz kettejük találkozása.

Előadják: Marta Matovelle és Eva Mora

Mentor: Zoletnik Sophie