2018. november 21. - szerda

Bikali élménybirtok

Kinyomtatom...

Közel 4 éves előkészítő munka után ma megnyílt Magyarország első tematikus élményparkja a Baranya megyei Bikal településen.

A bikali Élménybirtok jelenleg Magyarország egyedülálló tematikus élményparkja, melyre külföldön már számtalan példát találhatunk, mint pl. Anglia - Camelot Tematikus Park, Warwick Kastély, Franciaország - Guédelon, Puy du fou, Ausztria – Varnatum. A tematikus élménypark itthon most először meghonosított újfajta termék és szolgáltatás kategória, mely egyszerre három generációnak nyújt érdekes és tartalmas szórakozást. A fejlesztő nem titkolt szándéka volt, hogy létrehozzon Közép-Európában egy olyan újszerű, egyedülálló terméket a szabadidős piacon, mely innovatív gondolkodást és nemzeti értéket is képvisel egyszerre.

A bikali Élménybirtok a középkor világát idézi fel és tárja interaktív módon a látogatók elé történelmi események, legendák felidézésével, korabeli mesterségek bemutatásával és vendéglátással. Az Élménybirtok a bikali Puchner Kastély szomszédságában található 7,5 hektáros területen fekszik több területegységre osztva: középkori falu, óváros, palota, madaras színpad és lovagi küzdőtér.

Az Élménybirtokon történelmi események látványos és élményszerű bemutatása zajlik majd a középkori mindennapok és életvitel megelevenítésével. Ezzel párhuzamosan kézműves tradíciók és hagyományok magas szintű bemutatása és generációk közötti továbbadása is a hosszú távú célok között szerepel. Az Élménybirtok működtetésében színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok vesznek részt, akik a „színfalak” előtt és korhűen berendezett terekben megelevenedő kort testesítik meg, így válik teljessé a látogató számára a középkori időutazás. A működés első éveiben az Élménybirtok a reneszánsz kort tűzte zászlójára. A kezdeményezés szerint ez az életigenlő, emberközpontú, a művészeteket, a tudományokat, a mesterségeket felkaroló újjászületést hirdető, Európára és a világra nyitott izgalmas és mozgalmas kor mintául szolgálhat a ma emberének is.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Nosztalgiázás? Vagy rácsodálkozás, hogy miket használtak annó a szülők?

plakát

Gájer Bálint karácsonyi koncertjére készül, és szeretné a White Christmas /Fehér Karácsony/ című dalt közösen elénekelni Veled /magyarul/.

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!